ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În recentul pelerinaj de la Sf. Munte am avut parte și de o experiență mai aspră: la Vatoped, se chinuia un german îndrăcit. Urletele erau de animal; nu te-ai fi așteptat ca un om slăbuț, cu figură smerită, să aibă o asemenea forță. Stătea cu noi în același corp de clădire, dar în partea opusă, la zeci de metri. Când urla, parcă era în camera de lângă. La fel în curtea mănăstirii, deși ușile groase ale bisericii erau închise în timpul rugăciunilor de exorcizare.

Unul dintre ieromonahi (călugăr-preot), românul Chiril, îmi destăinuia cum era izbit pe pavimentul bisericii de o forță colosală, ca o păpușă în mâinile unui fetițe supărate. Cu toate acestea, nu pățea nimic, nu se vătăma, niciun os nu se rupea. Capul nu numai că nu era spart, dar nu avea nici măcar o vânătaie, un cucui. Dumnezeu îi proteja viața continuu.

Viața mănăstirii decurgea absolut normal. În timp ce îl auzeam din camera unde eram cazați, continuam să citim, alții adormeau, toți ne rugam pentru bietul om chinuit de duhuri.

Pentru un creștin asumat, textele citite în Evanghelii - Domnul Iisus Hristos face nenumărate minuni cu îndrăciții, urmat apoi de Apostoli - sunt realități, nu povești sau ceea ce afirmă știința (psihiatria), că ar fi manifestări patologice. De altfel neamțul fusese trimis la controale, care ieșeau mereu impecabile. Medicii spuneau că e perfect normal. Evident însă, nu ai cum simula așa ceva. În fine, unii dintre dvs. ați văzut cu proprii ochi oameni îndrăciți, cei care nu ați văzut ați citit Evangheliile, alții ați văzut celebrul film "Exorcistul" sau altele asemenea.

Ce vreau să spun este că observ la anumite persoane, inclusiv pe Facebook, faptul că exact în aceste momente de taină ale Nașterii Domnului, dar și de alte mari praznice creștine, încep să împroaște cu propria mizerie creștinismul în general, preoții Bisericii, neagă dumnezeirea lui Hristos șamd.

O putere mai mare decât ei îi face să tropăie incontinent (am observat la unii postări la foc automat, scrise la câteva minute) exact în aceste zile de bucurie și pace.

Nu-i blamați; sunt victimele unor duhuri care vor să strice frumusețea sfântă a acestui praznic împărătesc plin de căldură, delicatețe și noblețe.