ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Televiziunea publică germană ARD, prin jurnalistul Wulf Rohwedder, l-a acuzat cu rea intenție pe prof. Sucharit Bhakdi de antisemitism, într-o campanie de denigrare a renumitului microbiolog, critic al vaccinului COVID-19. 33 de supraviețuitori ai Holocaustului sau descendenți de-ai acestora s-au mobilizat în apărarea cercetătorului, redactând o scrisoare deschisă adresată presei. Reproducem mai jos versiunea în limba română a scrisorii.

SCRISOARE DESCHISĂ A SUPRAVIEȚUITORILOR HOLOCAUSTULUI ȘI A URMAȘILOR LOR CĂTRE PRESĂ

După ce am primit vestea șocantă că presa finanțată de stat l-a acuzat pe profesorul Sucharit Bhakdi de antisemitism, am decis să scriem această scrisoare. Îl susținem pe profesorul Bhakdi, pentru că spune adevărul.

Voi, mass-media, ați mințit oamenii ani de zile, predicând lecții false despre Holocaust. Nu aceasta este lecția Holocaustului, că evreii nu trebuie uciși sau contestați. Nici o ființă umană nu trebuie ucisă!

Lecția Holocaustului este că nu trebuie să asistăm și să fim părtași la persecutarea unei minorități. Ați instrumentalizat Holocaustul pentru a obține contrariul: pentru a înlătura voința oamenilor de a se opune nedreptății. Și în acest mod nelegiuit ați pregătit, și sunteți în curs de a implementa, un nou Holocaust. 

Avertizăm deschis că este în desfășurare un alt holocaust, doar că mai mare și mai elaborat. Brutalitatea cu care vă luptați, respingeți, răniți și umiliți opoziția, atât verbal cât și fizic, servește la suprimarea adevărului. 

Vieți distruse, percheziții la domiciliu, interdicții profesionale, detenții forțate în secții de psihiatrie și altele mai rele - aceasta ar putea fi imaginea trecutului nostru, însă este realitatea pe care o observăm în Germania.

Nu vom fi reduși la tăcere. (articolul continuă sub lista semnatarilor, n.r.)

 
 

***

Dr. Bhakdi nu a făcut nimic greșit. El a sugerat doar că sintagma „Vaccinarea te face liber” seamănă izbitor de mult cu sloganul de pe poarta Auschwitz-ului, ceea ce este foarte corect. Vă rog să nu mai atacați acest om bun, care cu siguranță nu este deloc un antisemit.

Rabinul William Handler
Brooklyn, New York
Născut în Satu Mare, România
Supraviețuitor al Holocaustului

***

Sunt în viață pentru că bunica mea a fost neascultătoare atunci când s-a ordonat ca evreii să se adune. La fel cum acum, prin presiune și frică, lumea este împinsă spre centrele de vaccinare. Sunt în viață pentru că oamenii de treabă nu au ascultat când li s-a interzis să ascundă evrei. La fel cum nu se supun acum Sucharit Bhakdi și alți oameni cinstiți, pentru a salva vieți. Să-i pedepsești pentru asta, numindu-i „antisemiți”, este o ipocrizie scandaloasă. 

Masha Orel

***

Bunicii mei și mama mea au fost în Bergen-Belsen din cauza originii lor evreiești. Nu sunt o persoană religioasă, dar această moștenire m-a însoțit încă din tinerețe și sunt foarte sensibilă la antisemitism sub orice formă. Cine îl numește pe profesorul Bhakdi antisemit din cauza unei formulări nefericite nu a avut niciodată de-a face cu antisemiți. Acest lucru se face cu scopul de a-l discredita la nivel personal pe acest om de știință uman și implicat emoțional. Doresc să mă opun acestui lucru. Oricât de puțin ar conta asta.
 
Andrea Drescher

Imediat după articolul domnului Wulf Rohwedder (de la ARD), în care profesorul Bhakdi a fost stigmatizat ca antisemit, am scris mai multor posturi de televiziune. Am arătat că utilizarea abuzivă a termenului „antisemit” nu contribuie în niciun fel la securitatea evreilor. Dimpotrivă. Niciunul dintre cei responsabili nu a oferit vreun răspuns și nici nu și-a cerut scuze publice. Acum ies în față tocmai cei care știu cel mai bine cum e să fii stigmatizat și persecutat.

Ruth Machnes și Arie Suchovolsky, avocați, Tel-Aviv, Israel, +972 03-5663222, as@suchovolsky.co.il

SURSA: MWGFD.de (Mediziner und Wissenschaftler für Gesundheit, Freiheit und Demokratie, e.V. - Asociația „Medici și oameni de știință pentru sănătate, libertate și democrație”) 
 
O primă traducere a oferit cititorul nostru fidel, d-l Ioan Sperling, pe Vrăbiuțe.blog.
 
Vizionați mai jos cel mai recent mesaj al profesorului Sucharit Bhakdi. VIDEO: