ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


The New England Journal of Medicine a publicat un studiu presărat cu speculații și opinii în care autorii spun că politicile universale de mascare în școli funcționează, chiar dacă foarte puțin, pentru a limita răspândirea Covid. Cel puțin asta a arătat studiul lor de 15 săptămâni. Ridicarea restricțiilor de mascare în școli a dus la o creștere de 45 de cazuri de Covid la 1.000 de persoane, realatează mustreadalaska.

Dar așteptați, mai este ceva: „Credem că mascarea universală poate fi deosebit de utilă pentru a atenua efectele rasismului structural în școli, inclusiv potențiala aprofundare a inegalităților educaționale", au declarat cercetătorii cu doctorate în rezumatul studiului.
 
„Districtele care au ales să mențină cerințele de purtare a măștii mai mult timp au avut tendința de a avea clădiri școlare mai vechi și în stare mai proastă și de a avea mai mulți elevi pe clasă decât districtele care au ales să ridice cerințele de purtare a măștilor mai devreme. În plus, aceste districte aveau procente mai mari de elevi cu venituri mici, elevi cu dizabilități și elevi care învățau limba engleză, precum și procente mai mari de elevi și personal de culoare și de culoare latină. Rezultatele noastre susțin mascarea universală ca o strategie importantă pentru reducerea incidenței Covid-19 în școli și a pierderii de zile de școală în persoană. Ca atare, credem că mascarea universală poate fi deosebit de utilă pentru atenuarea efectelor rasismului structural în școli, inclusiv potențiala aprofundare a inegalităților educaționale", au scris autorii.

În rândul districtelor școlare din zona metropolitană Boston, ridicarea cerințelor de mascare a fost asociată cu un număr suplimentar de 44,9 cazuri de Covid-19 la 1000 de elevi și personal în timpul celor 15 săptămâni după ce politica de mascare la nivel de stat a fost anulată", au continuat aceștia. Aceștia au scris despre opresiunea istorică, rasismul structural și colonialismul de colonizare și despre faptul că "copiii și adolescenții de culoare, latino-americani și indigeni au mai multe șanse de a fi avut Covid-19 sever, de a avea un părinte sau o persoană care se ocupă de îngrijirea lor care a murit din cauza Covid-19 și de a fi afectați de o înrăutățire a sănătății mintale și de întreruperi educaționale decât omologii lor albi".

Autorii au concluzionat că Covid-19 a ajutat la elaborarea unor politici care vor combate „rasismul structural codificat în politici și practici istorice și contemporane sancționate de stat (de exemplu, redlining, zonare de excludere, dezinvestiții și gentrificare) care au erodat bazele fiscale în unele districte școlare și au modelat calitatea infrastructurii școlilor publice și pericolele de mediu asociate. Aceste procese au făcut ca districtele școlare să fie echipate în mod diferențiat pentru a răspunde pandemiei Covid-19 și au concentrat condițiile de risc ridicat, cum ar fi sălile de clasă supraaglomerate și calitatea slabă a aerului din interior din cauza sistemelor de ventilație sau de filtrare învechite sau absente, în comunitățile cu venituri mici și în comunitățile de negri, latino-americani și indigeni."

Studiul a fost publicat în ediția din 9 noiembrie a revistei New England Journal of Medicine, o publicație evaluată de colegi, care este citată pe scară largă ca sursă credibilă și acceptată de informații medicale care influențează politicile guvernamentale.

„Înțelegerea deciziilor politice Covid-19 necesită atenție la putere și la contextele istorice și sociopolitice existente. Rasismul structural și capitalismul rasial acționează prin mai multe căi, inclusiv niveluri mai ridicate de aglomerare a gospodăriilor și de angajare în industrii esențiale și niveluri mai scăzute de acces la testare, vaccinuri și tratament; aceste forțe structurale concentrează în mod diferențiat riscul atât al expunerii la SARS-CoV-2, cât și al Covid-19 sever în comunitățile cu venituri mici și în comunitățile de culoare, latino-americane și indigene", au scris autorii.

Cercetătorii sunt asociați cu Harvard și Universitatea din Boston, precum și cu Comisia de Sănătate Publică din Boston, Departamentul de Sănătate Publică din New York și alte agenții similare: Tori L. Cowger, Ph.D., M.P.H., Eleanor J. Murray, Sc.D., M.P.H., Jaylen Clarke, M.Sc., Mary T. Bassett, M.D., M.P.H., Bisola O. Ojikutu, M.D., M.P.H., Sarimer M. Sánchez, M.D., M.P.H., Natalia Linos, Sc.D., și Kathryn T. Hall, Ph.D., M.P.H.