ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un fost angajat al unei asociații LGBT din Suedia, condamnat pentru viol și abuz sexual asupra mai multor bărbați solicitanți de azil, și-a văzut sentința redusă în urma unui apel, transmite Breitbart.

Pablo Leiva, în vârstă de 56 de ani, a fost condamnat la doar patru ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat de cinci violuri și două acuzații de agresiune sexuală asupra unor solicitanți de azil de sex masculin între 2018 și 2019, în timp ce lucra pentru Federația suedeză pentru drepturile lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor, transsexualilor, homosexualilor și intersexualilor (RFSL).

Potrivit unui reportaj al postului suedez de televiziune SVT, o curte de apel a redus pedeapsa la trei ani și patru luni din cauza faptului că bărbatul a fost concediat de la locul de muncă în urma acestui caz.

Curtea de apel a pus, de asemenea, sub semnul întrebării dacă două dintre acuzațiile de viol nu au fost voluntare și l-a achitat pe bărbatul de 56 de ani de cele două capete de acuzare, spunând că nu s-a dovedit că solicitanții de azil au participat fără voia lor.

Cazul a ținut prima pagină a ziarelor din Suedia la începutul acestui an, în martie, când s-a aflat că bărbatul de 56 de ani a fost acuzat că a violat bărbați solicitanți de azil în timp ce lucra la filiala din Stockholm a RSFL.

Procurorul Paulina Pilati, de la Parchetul orașului Stockholm, a declarat că solicitanții de azil veniseră la Leiva pentru a primi ajutor cu cererile de azil, iar bărbatul de 56 de ani a profitat de ei.

Mai târziu, în aceeași lună, alți șase solicitanți de azil au ieșit în față, susținând că au fost, de asemenea, abuzați de bărbatul de 56 de ani. Potrivit SVT, ancheta privind acuzațiile celor șase bărbați este încă în curs de desfășurare.