ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fosta vedetă din telenovela americană "General Hospital", Ingo Rademacher, a intentat un proces împotriva American Broadcasting Company (ABC) din cauza faptului că i s-a refuzat o scutire religioasă pentru vaccinarea anticovid, relatează The Defender.

Rademacher, care l-a interpretat pe Jasper "Jax" Jacks în "General Hospital" timp de aproape 25 de ani, a fost concediat luna trecută după ce a refuzat să se vaccineze. Într-un proces, el a susținut că mandatul companiei este neconstituțional și echivalează cu o discriminare religioasă.

Potrivit plângerii, ABC a declarat că va acorda derogări de la cerința vaccinului COVID pentru obiecții religioase sincere, dar a refuzat cererea lui Rademacher pe 5 noiembrie, fără explicații, și ulterior i-a reziliat contractul.

Documentele arată că, la 11 octombrie, Rademacher a trimis un e-mail către departamentul de resurse umane al The Walt Disney Company, compania mamă a ABC, în care scria următoarele

"Am dreptul la o scutire religioasă împotriva vaccinării obligatorii pentru COVID-19 pe baza convingerii mele morale profunde și sincere că organismul meu este înzestrat de creatorul meu cu procese naturale pentru a mă proteja și că integritatea sa naturală nu poate fi încălcată din punct de vedere etic prin administrarea de copii de material genetic create artificial, străine de natură și experimentale.

"Această obiecție morală este în concordanță cu drepturile mele de conștiință articulate de Curtea Supremă a Statelor Unite în Welsh v. U.S. (1970) 398 U.S. 333, 339-340. Discriminarea împotriva mea pe baza valorilor mele religioase și a drepturilor mele de conștiință este contrară legii și Legii drepturilor civile. Tratamentul diferențiat al meu pe această bază nu este permis de legislația statală și federală."

Oficialii companiei au continuat prin a-i cere lui Rademacher să participe la un interviu "cu un avocat care lucrează pentru relațiile umane Disney/ABC, și a fost mai degrabă asemănător cu un interogatoriu conceput pentru a obține informații pe care ABC le-ar putea folosi pentru a refuza cererea de scutire".

Plângerea susține că "punerea sub semnul întrebării a sincerității convingerilor religioase ale cuiva pentru a refuza o cerere de scutire la mandatul de vaccinare COVID constituie discriminare religioasă și încalcă legile federale și de stat privind drepturile civile".

Rademacher este reprezentat de John Howard, Scott Street și Robert F. Kennedy, Jr. președinte și consilier principal al Children's Health Defense.

Într-un e-mail trimis către The Defender, Street a declarat

"Acest caz se referă la libertate, inclusiv la libertatea religioasă și la dreptul la intimitate pe care toți californienii îl au în conformitate cu constituția statului nostru. Cazurile decise acum o sută de ani nu schimbă acest lucru. Lumea a evoluat de atunci. Legea a evoluat de atunci. Așteptăm cu nerăbdare să litigăm aceste probleme în instanță".

Procesul lui Rademacher susține, de asemenea, că mandatul de vaccinare al rețelei a încălcat dreptul său la intimitate.

"Aceasta nu ar trebui să fie o problemă politică", se afirmă în plângere. "Nu este nevoie ca toată lumea să primească vaccinul COVID-19, chiar dacă președintele o cere".

"Am fost în emisiune timp de 25 de ani. Sunt ca și familia mea, mulți dintre oamenii de acolo și speram cu adevărat că aș putea să-l joc pe Jax încă 10 sau 25 de ani", a spus Rademacher.

"Dacă vreți să mergeți să vă vaccinați, faceți vaccinul. Dacă credeți că vă va proteja, este minunat. Dar ar trebui să puteți face această alegere. Cred că trebuie să ne luptăm cu toții pentru că nu sunt de acord cu mandatele de vaccinare”, a declarat actorul.