ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un alt șir de decese subite este prezentat în presa anglo-saxonă internațională: tineri sănătoși, studenți eminenți și pasionați ai sporturilor, răpuși de „moartea subită”. 
 
Un club de hochei pentru tineret din Calgary onorează viața unui jucător de 13 ani care a murit în mod neașteptat săptămâna trecută, potrivit calgaryherald.

Eric Homersham, elev în clasa a 8-a la West Island College, a murit pe 9 noiembrie după ce s-a prăbușit la o probă de baschet a școlii. Cauza morții nu a fost stabilită.

Tragedia a reverberat în echipa sa, Calgary Wolverines și în rândul familiei și prietenilor săi.

„A fost o revărsare de sprijin și sunt îndurerați pentru că Eric era iubit", a declarat Robert Homersham, tatăl lui Eric.

„Avea o mulțime de prieteni. Era un puști cu adevărat generos și cu o inimă caldă. Un pic cam glumeț, un copil amuzant, evident luat de lângă noi mult prea devreme. Ar fi avut o viață minunată".

„Avem inima frântă și probabil că vom avea inima frântă pentru totdeauna", a adăugat mama lui Eric, Kathy. „Avea o asemenea poftă de viață".

Ei l-au descris pe fiul lor ca fiind un atlet înnăscut, care iubea gheața la fel de mult ca și legăturile, petrecând ore nesfârșite pe terenul de golf. Cu o dragoste pentru activitățile în aer liber, era un pilon de bază plimbându-se cu scuterul sau bicicleta cu prietenii săi prin cartierul său din Willow Park.

Eric, cel mai mic dintre cei trei frați, făcea parte de opt ani din clubul de hochei pentru tineret Wolverines din sud-estul orașului Calgary, alăturându-se programului ca Timbit în 2014. El a început cu echipa U15 din Divizia 1 în acest sezon.

Echipa s-a întâlnit după moartea lui Eric și a decis să joace meciul programat pentru 12 noiembrie ca un omagiu adus lui, cu un moment de reculegere și o lansare a pucului ceremonial de către Robert.

Toți jucătorii echipei au purtat pe tricou  cu numele lor pe care scria „HOMERSHAM" în semn de recunoaștere a lui Eric.

„Nu există cu adevărat cuvinte pentru a exprima tristețea pe care o simțim în timp ce procesăm această pierdere imensă", a scris președintele Wolverines, Georgina Anderson, într-o scrisoare adresată părinților.
 
FOTO:
Eric Homersham skates during warmups with his Calgary Wolverines U15 hockey team on Nov. 6, 2022. Homersham died suddenly on Nov. 9.

 

Danielle Michaelle Wetzel, în vârstă de 17 ani, din Altoona, a murit în mod neașteptat vineri dimineață la domiciliul ei. S-a născut în Altoona, fiind fiica lui Kelli L. Irvin, potrivit altonamirror.

Supraviețuitorii sunt mama ei, cu care locuia; bunica, Kathy Crownover din Altoona; bunicul, David Crownover Sr.; străbunica, Shirley McFadden; unchiul, David Crownover Jr.; străunchiul, Robert McFadden Jr.; și numeroși membri ai familiei extinse.
 
 FOTO:


 
Layk Scowen, în vârstă de 18 ani, a murit subit la o proprietate de pe strada Livingstone din Hokitika, Coasta de Vest a SUA, vinerea trecută, în jurul orei 12.50, după ce încercările de resuscitare au eșuat.

Detectivul sergent principal Kirsten Norton a declarat că poliția continuă să facă cercetări.


„Suntem conștienți de faptul că există un interes semnificativ în această chestiune la nivel local și multe speculații în comunitate cu privire la circumstanțele care au dus la moartea lui Layk. Cauza morții este o chestiune pe care trebuie să o stabilească medicul legist, așa că nu este un aspect pe care poliția îl poate comenta. Cu toate acestea, pot confirma că nu se crede că există vreun risc pentru comunitatea în general din cauza unor factori potențial implicați în moartea lui Layk."

Poliția continuă să ofere sprijin familiei lui Scowen precum și unui număr de tineri care erau cu el când a murit subit.

„A fost o perioadă incredibil de traumatizantă pentru toți cei implicați".

FOTO:
 Layk Scowen, pictured with his grandma, Val Morgan, died on Friday.

WAUNAKEE - Jason Ronald Ziegler, în vârstă de 29 de ani, din Waunakee, WI, a decedat în mod neașteptat la domiciliu la 12 noiembrie 2022, potrivit legacy.

A fost un fiu, frate și prieten iubit de mulți. A avut o grijă profundă de toți cei dragi lui. Era cunoscut pentru faptul că era extrem de inteligent și se pricepea la tot ceea ce avea legătură cu echipamentele și mașinile. Șofatul în spații largi era specialitatea lui și îi plăcea să le ofere plimbări fraților și verișorilor săi pe orice lucru cu roți. Zâmbetul său, râsul său contagios și umorul său ingenios ne vor lipsi foarte mult.

FOTO:
 Obituary for Jason Ronald Ziegler | Cress Funeral and Cremation Services
 
Andrey Averin, un instructor de fitness din Athenry, în comitatul Galway, a murit brusc, la vârsta de 40 de ani, potrivit euroweeekly.

Vestea morții sale a fost împărtășită pe pagina de Facebook a Tranquillity Leisure and Spa, unde domnul Averin lucra de 10 ani.

El a predat aerobic acvatic și clasele Active 55 ale clubului de agrement, colegii săi amintindu-și de el pentru „energia și entuziasmul său".

Postarea spunea: „Cu profundă tristețe dorim să vă informăm despre decesul brusc și neașteptat al instructorului nostru de fitness Andrey Averin. Andrey a fost un mare atu al echipei Tranquillity în ultimii 10 ani, predând clasele noastre de Aqua Aerobic și Active 55. Energia și entuziasmul său în jurul clubului de agrement erau contagioase și era foarte popular în rândul personalului și al tuturor celor care participau la cursurile sale de fitness.Dorim să transmitem cele mai profunde condoleanțe familiei și prietenilor lui Andrey în aceste momente dificile."