ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deși în fiecare discurs al dumnealui primarul orașului nostru, Antal Árpád András - la fel ca întreaga conducere complet maghiară a orașului Sf. Gheorghe -, face apel la  așa-zisa bună conviețuire între români și maghiari, de fiecare dată când vine ziua statului vecin, primarul Arpad „uită” de propriile îndemnuri și, sub diferite forme, ne arborează pe domeniul public steagul statului vecin neînsoțit de steagul României, așa cum prevăd Constituția și legile țări noastre, țară a tuturor cetățenilor ce trăim în ea.

În anii precedenți am văzut și am sperat la un progres real al bunei conviețuiri, când acea formă de inimă sau cocardă era afișată cu jumătate culorile României și jumătate cu cele ale statului vecin, Ungaria.

Însă probabil din cauza „bunelor intenții” arhicunoscute ale UDMR, acelea au fost considerate acum urâte și învechite. Trebuiau altele noi, cu care a umplut toți stâlpii orașului, din contribuțiilor tuturor cetățenilor, maghiari dar și români. Le vedeți și Dvs.

Anul trecut, împreună cu medicul Mihai Târnoveanu, președintele asociației Calea Neamului, am arătat ce înseamnă respectul, ce înseamnă buna conviețuire, arborând între două steaguri ale Ungariei și unul al României.

Am făcut-o atunci ca un îndemn prietenesc la respect reciproc și pentru respectarea legilor țării în care trăim. Pentru a ne putea privi în ochii unii cu alții și a ne spune în viitor „La mulți ani!” fără nici un fel de reținere.

Anul acesta, în loc să urmeze îndemnul nostru domnul primar a renunțat la arborarea steagului însă a recurs la altfel de matrapalzâcuri în speranța că va păcăli autoritățile statului român și nu va fi amendat.

Cerem autorităților competente la vegherea respectării legilor din România, să se autosesizeze și să ia măsurile ce se impun pentru o asfel de grosolană încălcare a legii.

Dumnezeu să ne dea înțelepciunea necesară tuturor pentru a putea trăi în continuare în liniște și pace în frumoasa noastră Românie!

Gheorghe Samoilă