ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un alt copil suspect de sindrom hemolitic uremic a fost transportat de la Sfântu Gheorghe la București.

Managerul Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe, Andras Nagy Robert, a declarat, pentru Agerpres, că este vorba despre un bebeluș care va fi trimis în scurt timp cu un elicopter la București.

Potrivit acestuia, este primul caz de SHU înregistrat în județul Covasna.

Patru copii cu sindrom hemolitic-uremic mai sunt internați miercuri la spitalul „Marie Curie” din Capitală, la secția Nefrologie, trei fiind dializați peritoneal, a declarat dr. Mihaela Bălgrădeanu, șeful secției. Copilul care se afla internat la Terapie Intensivă a fost mutat miercuri la Nefrologie.

Unul dintre copii prezintă, însă, complicații neurologice.

„Din punct de vedere al manifestărilor neurologice evidente, lucrurile stau bine, însă noi, deocamdată, nu putem ști exact ce leziuni au lăsat aceste manifestări neurologice clinice la nivelul creierului. Lucrurile acestea le vom aprecia în timp și printr-o serie de alte examene și, bineînțeles, prin urmărirea evoluției comportamentului copilului. Acum, pe primul plan, se află totuși boala renală acută și noi trebuie să stăpânim acest moment”, a mai declarat, potrivit Mediafax, dr. Bălgrădean.