După scandalul ”ministrului sexy” retras de la Sănătate, un alt membru al Cabinetului Cioloș este contestat. Este vorba de Petre Tobă, desemnat pentru portofoliul de la Interne.

”Mai bine fără TOBĂ” este numele unei petiții online, prin care lui Dacian Ciooș i se cere ca în fruntea Ministerului Afacerilor Interne să fie adus un om care să aibă curajul să spună NU coloanelor oficiale nejustificate, abuzurilor făcute de unii jandarmi, controalelor de formă făcute de unii angajați ISU, obedienței față de politic sau alte organizații. 

”O reformare a Ministerului Afacerilor Interne și a structurilor subordonate acestuia este obligatorie pentru a nu mai avea noi cazuri Gigină sau Colectiv, însă propunerea dumneavoastră ca dl. Chestor general de poliție Petre Tobă să ocupe funcția de ministru al Afacerilor Interne este un motiv de îngrijorare, și anume că reforma necesară nu va avea loc.              Domnul Chestor general de poliție Petre Tobă este un om cu o vastă experiență în MAI prin prisma faptului că doar aici a lucrat. Acesta nu poate fi singurul criteriu de selecție pentru că în logica aceasta am putea pune la Agricultură orice bunică cu 20-30 de ani de muncă la colectiv sau, de ce nu, putem pune la Justiție orice „viețaș” de la Pelendava sau Colibași... că doar "activează” în domeniul justiției de ani buni și cunoaște sistemul mai bine ca un magistrat”, se spune în textul petiției online, un aple către Dacian Cioloș.

Textul integral al petiției poate fi citit și semnat AICI.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews