ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După scandalul ”ministrului sexy” retras de la Sănătate, un alt membru al Cabinetului Cioloș este contestat. Este vorba de Petre Tobă, desemnat pentru portofoliul de la Interne.

”Mai bine fără TOBĂ” este numele unei petiții online, prin care lui Dacian Ciooș i se cere ca în fruntea Ministerului Afacerilor Interne să fie adus un om care să aibă curajul să spună NU coloanelor oficiale nejustificate, abuzurilor făcute de unii jandarmi, controalelor de formă făcute de unii angajați ISU, obedienței față de politic sau alte organizații. 

”O reformare a Ministerului Afacerilor Interne și a structurilor subordonate acestuia este obligatorie pentru a nu mai avea noi cazuri Gigină sau Colectiv, însă propunerea dumneavoastră ca dl. Chestor general de poliție Petre Tobă să ocupe funcția de ministru al Afacerilor Interne este un motiv de îngrijorare, și anume că reforma necesară nu va avea loc.              Domnul Chestor general de poliție Petre Tobă este un om cu o vastă experiență în MAI prin prisma faptului că doar aici a lucrat. Acesta nu poate fi singurul criteriu de selecție pentru că în logica aceasta am putea pune la Agricultură orice bunică cu 20-30 de ani de muncă la colectiv sau, de ce nu, putem pune la Justiție orice „viețaș” de la Pelendava sau Colibași... că doar "activează” în domeniul justiției de ani buni și cunoaște sistemul mai bine ca un magistrat”, se spune în textul petiției online, un aple către Dacian Cioloș.

Textul integral al petiției poate fi citit și semnat AICI.