ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Românii s-au solidarizat după eșecul „Schengen”. Au criticat clasa politică din țara noastră și pe austrieci, respectiv pe olandezi, iar apoi au trecut la acțiune. Un exemplu în acest sens este antreprenorul român Dimitrie Muscă, președintele Combinatului Agroindustrial Curtici, cel care a anunțat că-și închide conturile la BCR și Raiffeisen Bank imediat după refuzul Austriei de a vota pentru admiterea României în spațiul Schengen, scrie RTV. 

Planul inovator al domnului Muscă este acela de a invita toți angajații companiilor austriece să lucreze pentru el, promițând același salariu, dacă nu, chiar unul mai mare. Cu alte cuvinte, a ales o cale de boicot care va favoriza cu adevărat poporul român. 

„Angajații români de la firmele austriece pot să vină la firmele mele să lucreze. Le ofer cel puțin același salariu pe care l-au avut și la companiile cu capital austriac”, a anunțat Dimitrie Muscă, la AgroIntel.

El îndeamnă de asemenea, toți cetățenii să ia o atitudine clară împotriva țării care ne-a făcut imposibilă intrarea în Schengen. 

„Da, ar trebui să fie supărată toată țara. Dacă ei vor să sufere toată România, atunci nici noi nu ar mai trebui să lucrăm, să facem operațiuni cu conturile și cu băncile lor, nici cu BCR care e deținută de un grup austriac, nici cu Raiffeisen, să nu mai lucrăm cu benzinăria Mol, cu OMV Petrom unde am consum foarte mare de motorină la peste 7.000 de hectare și 24.000 de porci”, a menționat el.

„Deci dacă suntem cu bun simț și români bine crescuți, atunci trebuie să le dăm o palmă de să vină să se roage ei de noi: domnule, haideți să vă dăm Schengen-ul. Acesta este punctul meu de vedere”, a mai precizat afaceristul.

De asemenea, fermierul Dimitrie Muscă a mai menționat că deja și-a închis toate conturile de la BCR și Raiffeissen.