ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un bărbat din Louisiana, SUA, a murit pe 28 ianuarie, după ce medicii au spus că a doua doză de vaccin COVID de la Pfizer i-a declanșat un răspuns imunitar care a dus la dezvoltarea unei boli autoimune, informează Herald Guide.

Brandon Pollet, în vârstă de 33 de ani, nu avea probleme medicale înainte, a declarat soția lui, Jessica Pollet. „După cea de-a doua doză de Pfizer, Brandon a acuzat imediat dureri de cap, apoi a făcut febră, 48 de ore mai târziu”.

Prima sa spitalizare a avut loc în perioada 21 octombrie-7 noiembrie.
 
„I s-au făcut o serie de analize pentru a se stabili dacă suferă de limfohistiocitoză hemofagocitară (HLH), dar acest diagnostic a fost exclus, fiind depistat cu o boală autoimună rară numită boala Still”, a spus Jessica. „După externare, Brandon s-a întors acasă timp de aproximativ o lună, dar pe 14 decembrie s-a internat din nou.”
 
Jessica a spus că Brandon a fost diagnosticat oficial cu HLH mai târziu, în decembrie. Cei doi sunt părinții unei fetițe de un an.

„El a primit tratamentul din protocolul pentru HLH, care includea chimioterapie”, a spus ea săptămâna trecută. „Din păcate, niciunul din tratamentele obișnuite nu a funcționat. Medicii au ajuns la concluzia că vaccinul COVID a provocat un răspuns imunitar care a dus la dezvoltarea bolii autoimune și la HLH”.
 
„Comunitatea a organizat campanii de donare de sânge și un cont GoFundMe pentru a-l susține pe Brandon și pentru a ne ajuta să plătim facturile medicale”, a mai spus Jessica.