ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Haziq Kamaruddin, dublu arcaș olimpic, a murit la vârsta de 27 de ani, pe 14 mai, după ce și-a pierdut conștiența la domiciliul său la câteva zile după ce a făcut vaccinul COVID de la Pfizer. Kamaruddin a murit din cauza unei artere coronariene blocate, a declarat sâmbătă Ministerul Sănătății, adăugând că „nu există nicio dovadă a unei legături cu vaccinul”, potrivit The Defender.

Există mai multe motive pentru care o arteră coronariană se poate bloca, inclusiv din cauza unui cheag de sânge, potrivit Yale Medicine. Așa cum The Defender a relatat luna trecută, toate cele trei vaccinuri autorizate în SUA, inclusiv cel al Pfizer, pot declanșa formarea de cheaguri de sânge.

Kamaruddin a făcut prima doză de ARNm experimental Pfizer pe 13 aprilie. A doua doză i-a fost administrată pe 4 mai, când a și postat o fotografie pe Instagram.

Haziq a reprezentat Malaysia la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012 și la cele de la Rio din 2016 și spera să se califice la Jocurile Olimpice de la Tokyo din această vară, competiția de calificare urmând să aibă loc la Paris în luna iunie. El a fost și membru al echipei de tir cu arcul din țara sa, care a câștigat argintul la Jocurile Asiatice de la Incheon din 2014.