ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un arheolog britanic susține că a descoperit mormântul reginei egiptene Nefertiti, care s-ar afla într-o cameră ascunsă chiar într-un perete din camera funerară a faraonului Tutankhamon.

Profesorul Nicholas Reeves de la Universitatea Arizona susține că s-ar fi descoperit mormântul vestitei regine egiptene Nefertiti, informează dailymail.co.uk. 

Acesta s-ar afla în spatele camerei funerare a faraonului Tutankhamon, despre care se spune că ar fi fost fiul ei.

Arheologii au scanat monumentul faraonului în mai multe rânduri, cu tehnologie performantă, descoperind astfel o uşă secretă ce ar duce la mormântul lui Nefertiti, care a murit subit, în anul 1340 î.e.n.

În sprijinul teoriei sale, Reeves spune că mormântul ascuns se află în partea dreaptă faţă de intrarea în camera principală, ceea ce reprezintă un detaliu tipic pentru mormintele reginelor egiptene.
Potrivit profesorului Reeves, mormântul iniţial a aparţinut reginei Nefertiti, iar camera faraonului a fost realizată ulterior, devenind "un mormânt într-un mormânt, în forma unui coridor".

Camera funerară a lui Tutankhamon are exact aceleaşi dimensiuni ca o antecameră din piramidele celorlalţi faraoni egipteni.
Nefertiti înseamnă "frumoasa care, iată, vine", a fost regina Egiptului şi soţia faraonului Akhenaten, în secolul al XIV-lea î.e.n.
 
Mormântul lui Nefertiti este descoperit după aproape un secol de la descoperirea celui al lui Tutankamon.