ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un avion care efectua o cursă specială între Kabul și Washington a aterizat de urgență pe Aeroportul Băneasa, înregistrând o defecțiune la trenul principal de aterizare. În aeronava Boeing 767 se aflau soldați americani, repatriați din Afghanistan. Cele 68 de persoane de la bord au fost evacuate în siguranță, cu ajutorul toboganelor de la ieșirile de urgență, informează Agerpres și Știri pe Surse.

„Un avion care făcea o cursă cu regim special, la aterizare a avut probleme cu trenul principal, așa că a blocat pista. Au fost 68 de pasageri evacuați în siguranță. Echipajele de pompieri și ambulanța au fost prezente, nu a fost nevoie de intervenție. Acum investighează cei de la AIAS (Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile)”, a declarat Valentin Iordache, purtător de cuvânt CNAB (Compania Națională Aeroporturi București).

Aeronava Boeing 767 avea 68 de persoane la bord (44 de pasageri și 24 de membri ai echipajului), care au fost evacuate în siguranță, neînregistrându-se răniți.

Accidentul a avut loc la ora 14:52, iar o investigație este deja în derulare, fiind efectuată de Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (AIAS).

„Echipajele aeroportului (pompieri, ambulanță) au acționat prompt, conform procedurilor specifice. Pista de decolare-aterizare a aeroportului este închisă prin NOTAM. Traficul comercial, care se desfășoară pe aeroportul Henri Coandă, nu a fost afectat”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al CNAB, Valentin Iordache. 

Avionul, un Boeing 767-300ER al companiei Omni Air, a aterizat la ora 14:55 pe aeroportul Băneasa după un zbor de 5 ore și jumătate de la Kabul, Afghanistan. După realimentare, Boeingul 767 urma să decoleze de la Băneasa spre Washington, D.C. La bordul lui se aflau soldați americani ce urmau a fi repatriați.