ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un avocat canadian de top, anti-lockdown, a fost arestat pentru că a supravegheat un judecător în perioada pandemiei. Avocatul a fost ținut în închisoare timp de 23 de ore într-o celulă izolată, fără pat, saltea, pătură sau chiar pernă, scrie LifeSiteNews.

Avocatul, președintele Centrului de Justiție pentru Libertăți Constituționale (Justice Centre for Constitutional Freedoms JCCF), afirmă că nu se va lăsa intimidat după ce a fost arestat sub acuzația de obstrucționare a justiției pentru că a pus să fie urmărit un judecător din Manitoba în 2021, în plină criză COVID. 

Într-o declarație trimisă în ziua de Anul Nou, JCCF a declarat că președintele său, John Carpay, a fost informat la 30 decembrie 2022 că poliția din Winnipeg a emis un mandat de arestare național pe numele său pentru un incident din 2021, în care a angajat un detectiv privat pentru a urmări un judecător după ce a primit ponturi că acesta a încălcat regulile COVID.  

"Când a fost informat despre acest mandat, domnul Carpay s-a predat imediat la serviciile de poliție din Calgary", a declarat JCCF. 

"Această acuzație este neașteptată și fără explicații. Evenimentele în cauză au avut loc cu peste 17 luni în urmă, iar poliția nu l-a contactat anterior pe domnul Carpay și nici Centrul de Justiție", a adăugat grupul de avocați pro-libertate. 

JCCF a precizat că, după ce Carpay s-a predat la poliția din Calgary, el a fost "ținut în închisoare timp de 23 de ore într-o celulă izolată, fără pătuț, saltea, pătură sau chiar pernă". 

De asemenea, JCCF a dezvăluit că singura condiție de eliberare pe cauțiune este ca el să se abțină "de la contactarea judecătorului-șef Joyal, o persoană pe care nu a contactat-o niciodată, în afară de a-i prezenta scuze în iulie 2021". 

"Suntem profund dezamăgiți de faptul că poliția din Winnipeg ar alege să depună o acuzație penală pentru evenimente care au avut loc cu mai mult de 17 luni în urmă și care sunt deja tratate în mod corespunzător. Este de două ori mai dezamăgitor faptul că s-a decis ca aceste acțiuni să aibă loc în timpul sezonului de sărbători, când domnul Carpay petrece timp cu familia sa", a adăugat grupul. 

La eliberarea sa pe cauțiune, ieri, Carpay a declarat că este "ridicol" că, după un an și jumătate, este "brusc" acuzat de obstrucționare. 

"Sunt doar recunoscător că am ieșit și abia aștept să mă întorc cu mașina pentru a petrece Revelionul cu soția și copiii mei", a declarat Carpay, adăugând că "nu mă voi lăsa intimidat și voi continua să vorbesc împotriva închiderilor, a restricțiilor de călătorie, a pașapoartelor cu vaccin și a tuturor încălcărilor drepturilor și libertăților noastre".  

Explicând circumstanțele în care a avut loc această acuzație, JCCF a precizat că "în timpul perioadei de vârf a restricțiilor și a închiderilor COVID, s-a raportat că membri cheie ai conducerii din Manitoba au încălcat reglementările de sănătate publică". 

JCCF a declarat că "Carpay a luat decizia unilaterală de a angaja un investigator pentru a verifica credibilitatea acestor afirmații în iunie 2021". 

Carpay și-a luat un concediu de două luni din funcția de președinte al JCCF la începutul lunii iulie 2021, după ce a recunoscut că l-a pus pe judecătorul-șef Joyal de la Curtea de Justiție a Reginei din Manitoba și pe alți oficiali guvernamentali să fie urmăriți de un detectiv privat pentru a vedea dacă încalcă regulile locale ale COVID.   

În Canada, potrivit Investigation Hotline, angajarea unui detectiv privat este legală atâta timp cât sunt respectate anumite reguli, iar investigatorul este autorizat să practice în provincia în care are loc investigația.   

Potrivit JCCF, Carpay "a cooperat cu ancheta privind această chestiune desfășurată de Societatea de Drept din Manitoba", iar "La momentul evenimentelor, Consiliul de administrație al Centrului de Justiție a luat, de asemenea, măsurile adecvate pentru a consolida guvernanța și supravegherea organizației în timp ce domnul Carpay și-a luat un concediu de șapte săptămâni". 

De asemenea, JCCF a precizat că va continua să lucreze "nestingherit pentru a apăra drepturile și libertățile constituționale ale cetățenilor în conformitate cu Carta canadiană a drepturilor și libertăților, asigurând reprezentarea juridică a canadienilor în mod gratuit". 

JCCF a fost unul dintre cele mai proeminente grupuri juridice din Canada în ultimii doi ani și jumătate, după ce a acționat în instanță diverse departamente și oficiali guvernamentali pentru impunerea de către aceștia a mandatelor draconice ale COVID.

În propriile lor cuvinte, JCCF afirmă că "au fost activi ca răspuns la blocajele și restricțiile severe ale guvernelor privind COVID, care au împiedicat canadienii să se adune, să se închine, să se asocieze, să lucreze, să călătorească și să se întrunească în mod pașnic".