ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Între inocularea cu vaccinul împotriva HPV și moartea tragică a unui băiat de 10 ani au trecut abia 15 minute, informează Il Paragone.
 
Evenimentul s-a petrecut la Nantes, în Franța, dar Agenția Regională de Sănătate (ARS) din Țările Loarei nu are nicio îndoială: "Acest tip de disconfort (ei îl numesc chiar așa, "disconfort", n.r.) poate apărea din cauza stresului provocat de vaccinare".
 
Cât timp mai putem tolera astfel de răspunsuri?, se întreabă sursa citată.
 
Băiețelul, care urma clasa a cincea la internatul Saint-Dominique din Saint-Herblain, în Loire Ancienne, fusese supus vaccinării împotriva virusului Papilloma - cunoscut și sub acronimul HPV - lansat în lumea francofonă la începutul lunii octombrie, pentru elevii din clasa a cincea de gimnaziu, pentru a preveni posibile cancere, cum ar fi cel de col uterin.
 
Astfel, imediat după inoculare, o boală bruscă l-a lovit mai întâi pe copil, făcându-l să se prăbușească la pământ, provocându-i un traumatism cranian. Elevul a fost internat la Spitalul Universitar din Nantes după căzătură, dar starea sa s-a agravat în zilele următoare și a decedat pe 27 octombrie. Aflăm acum că directorul general al ARS a comandat o anchetă administrativă "pentru a stabili condițiile de efectuare a vaccinării și de supraveghere medicală a acesteia în cadrul unității, precum și condițiile de îngrijire medicală ale copilului".

Prin urmare, ceea ce trebuie verificat, dincolo de ipoteza fantezistă a "stresului", este dacă boala subită s-ar putea datora unei reacții adverse în urma inoculării.