ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Sănătății  a declarat luni, 5 iulie, că investighează un incident în care este implicat un băiat de 16 ani care a suferit un stop cardiac după ce a ridicat greutăți, la șase zile după ce a primit prima doză de vaccin Pfizer-BioNTech COVID-19, conform Yahoo News.
 
Ministerul a declarat că a fost alertat cu privire la acest incident sâmbătă de către spitalul unde băiatul a fost tratat la departamentul de urgențe după ce s-a prăbușit acasă.

Ministerul Sănătății din Singapore a declarat că băiatul obișnuia să ridice greutăți, chiar de două ori mai mari decât greutatea corpului său.El a fost evaluat de către personalul medical calificat ca fiind potrivit pentru vaccinarea COVID-19 și se simțea bine în urma unei observații la fața locului după vaccinare, care a durat aproximativ 30 de minute, a adăugat acesta.

De asemenea, el s-a simțit bine în următoarele cinci zile după vaccinare, a precizat MS.

"Suntem în contact cu echipa medicală care asigură asistență medicală apropiată pentru pacient. Diagnosticul preliminar al stării sale este un stop cardiac. Testele clinice și de laborator sunt în curs de desfășurare pentru a înțelege cauza de bază", a precizat ministerul.

Ministerul a adăugat că va colabora, de asemenea, cu echipa medicală a spitalului pentru a determina dacă incidentul ar putea fi legat de vaccinarea băiatului. Acest lucru va include o analiză amănunțită pentru a stabili dacă a existat o miocardită acută severă, care este o inflamație severă a mușchilor inimii care afectează funcția cardiacă, ca un diagnostic posibil.

Comitetul de experți privind vaccinarea COVID-19 va monitoriza rezultatul investigației.

"În timp ce majoritatea persoanelor cu miocardită legată de vaccin observată la nivel local și internațional au simptome ușoare și se recuperează fără evenimente, este posibil ca afecțiunea să fie agravată de factori sau activități intense care pot afecta inima", a declarat luni comitetul de experți într-o declarație separată.

Acesta a adăugat că, având în vedere datele emergente cu privire la riscul mic de miocardită și pericardită observat după vaccinarea cu vaccinurile COVID-19 cu ARNm - cum ar fi cele produse de Pfizer-BioNTech și Moderna - toate persoanele care au primit orice doză de vaccinuri cu ARNm ar trebui să evite orice exercițiu sau activitate fizică intensă timp de o săptămână după vaccinare!

Acest lucru se aplică în special adolescenților și bărbaților tineri cu vârsta sub 30 de ani.

"În această perioadă, persoanele vaccinate ar trebui să solicite imediat asistență medicală în cazul în care prezintă dureri în piept, dificultăți de respirație sau bătăi anormale ale inimii. De asemenea, toți medicii ar trebui să fie vigilenți în preajma unor astfel de prezentări clinice după vaccinare", a precizat comitetul.

Acesta a mai spus că orice persoană diagnosticată cu miocardită după ce a primit vaccinul mRNA COVID-19 nu ar trebui să mai primească alte astfel de doze.

Până la data de 30 iunie, au fost raportate 12 cazuri de miocardită și pericardită apărute la persoane în urma vaccinării acestora cu vaccinuri cu ARNm COVID-19, a precizat comitetul de experți, care a citat cel de-al treilea raport de siguranță al vaccinului COVID-19 publicat luni de Health Sciences Authority (HSA).