ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Zeci de mii de pelerini au venit la Iaşi anul acesta pentru a se inchina la racla cu moaștele Sfintei Parascheva.

Mitropolia Moldovei și Bucovinei anunța încă de sâmbătă că peste 25.000 de persoane s-au închinat deja sfintelor moaște, alte câteva mii aflându-se la rând.

Printre aceşti pelerini și printre picuri de ploaie, un bărbat așteaptă, cu răbdare și cu o liniște nefirească, să ajungă la Sfânta Parascheva. E de acolo, din contextul acela – de rugăciune, de smerenie, de simplitate, de dragoste pentru sfinții lui Dumnezeu. De aceea, prezentarea lui tulbură, în primă fază și te face să-l privești cu atenție în ochi, să te asiguri că nu glumește, scrie Doxologia.ro

„Sunt belgian și nu sunt ortodox. Prietena mea a venit să se închine și-am vrut să fiu solidar, să fac și eu acest efort, alături de ea”, se destăinuie Antoine.

Vorbește aproape la perfecție în limba română și spune că a mai fost o dată la Catedrala Mitropolitană, la Sfânta Parascheva. Acum, l-a încântat ideea de pelerinaj. Oamenii aceștia, din jurul său, adunați într-o credință comună, bucuria lor de a îndura ore de frig, de ploaie, de oboseală… – nu poți înțelege acest sacrificiu, decât dacă-l trăiești pe propria piele.

„Este ceva puternic, la care nu pot să rămân indiferent”, spune bărbatul. 
 
Citiţi articolul integral pe Doxologia.ro.
 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews