ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zeci de mii de pelerini au venit la Iaşi anul acesta pentru a se inchina la racla cu moaștele Sfintei Parascheva.

Mitropolia Moldovei și Bucovinei anunța încă de sâmbătă că peste 25.000 de persoane s-au închinat deja sfintelor moaște, alte câteva mii aflându-se la rând.

Printre aceşti pelerini și printre picuri de ploaie, un bărbat așteaptă, cu răbdare și cu o liniște nefirească, să ajungă la Sfânta Parascheva. E de acolo, din contextul acela – de rugăciune, de smerenie, de simplitate, de dragoste pentru sfinții lui Dumnezeu. De aceea, prezentarea lui tulbură, în primă fază și te face să-l privești cu atenție în ochi, să te asiguri că nu glumește, scrie Doxologia.ro

„Sunt belgian și nu sunt ortodox. Prietena mea a venit să se închine și-am vrut să fiu solidar, să fac și eu acest efort, alături de ea”, se destăinuie Antoine.

Vorbește aproape la perfecție în limba română și spune că a mai fost o dată la Catedrala Mitropolitană, la Sfânta Parascheva. Acum, l-a încântat ideea de pelerinaj. Oamenii aceștia, din jurul său, adunați într-o credință comună, bucuria lor de a îndura ore de frig, de ploaie, de oboseală… – nu poți înțelege acest sacrificiu, decât dacă-l trăiești pe propria piele.

„Este ceva puternic, la care nu pot să rămân indiferent”, spune bărbatul. 
 
Citiţi articolul integral pe Doxologia.ro.