ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Costel Bocăneț din Gura Bustei, cunoscut în sat sub porecla de Macanache, a fost racolat la sfârșitul lunii trecute de către un taximetrist și dus să muncească la o stână din județul Ialomița. La două zile după angajare, rudele lui Macanache au pierdut orice contact cu acesta, motiv pentru care au decis să îl declare dispărut la poliție, relatează portalul Vremea Nouă.

Numai că la IPJ Vaslui dau peste un polițist care se plânge că el, de unul singur, trebuie să se ocupe de toate disparițiile din județ. Le-a spus că în prezent lucrează la zece astfel de cazuri, rugându-le să aibă răbdare, că problema lor va fi rezolvată.
 
Deși a fost informat că Macanache s-ar afla la o stână din localitatea Fetești, însărcinatul cu disparițiile din județul Vaslui ar fi omis să-și anunțe colegii din Ialomița despre acest caz.
 
Pe 7 august, după două săptămâni de la plecarea de acasă, Costel Bocăneț a fost găsit decedat pe un câmp din localitatea Făcăeni, situată la 40 de kilometri distanță de stâna la care se angajase.
 
Din cauza stării avansate de putrefacție, polițiștii ialomițeni au estimat că bărbatul a zăcut decedat în acel loc aproximativ două săptămâni. Sub cadavru, anchetatorii au găsit telefonul acestuia, cu ajutorul căruia i-au contactat rudele din Gura Bustei pentru a le da cumplita veste.

Frații bărbatului s-au deplasat în județul Ialomița pentru a ridica cadavrul și a-l aduce acasă, însă acolo au mai primit o lovitură din partea medicului legist, care le-a spus că bărbatul nu mai avea niciun organ în el în momentul în care a fost găsit, deși hainele erau la locul lor, dovadă că nu fusese sfâșiat de animale.
 
După ce l-a adus pe Macanache acasă, familia îndoliată l-a anunțat pe însărcinatul cu disparițiile din cadrul IPJ Vaslui să înceteze "căutările” pentru că bărbatul fusese și înmormântat, însă l-a rugat să întrepindă toate demersurile pentru a-l identifica pe taximetristul care l-a dus la stâna din Fetești.
 
Polițistul a primit toate datele necesare, inclusiv intervalul orar în care taxiul s-a plimbat prin Gura Bustei, însă decide să nu dea la grabă, pe motiv că "mortul de la groapă nu se mai întoarce.”
 
(Foto: Costel Bocăneț)