ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un bărbat de 53 de ani din Vaslui a recurs la un gest extrem după ce a primit o amendă de 2.000 de lei pentru că a ieșit din casă fără a avea asupra sa declarația pe propria răspundere.
 
Incidentul s-a petrecut în noaptea de 21/22 aprilie în suburbia Gura Bustei din Vaslui.

Fratele victimei anunța marți seară la 112 că l-a găsit pe bărbat spânzurat după o magazie din curte. A tăiat ștreangul și până la sosirea echipajului medical a efectuat masaj cardiac, scrie adevarul.ro. 

La fața locului a fost dirijat și un echipaj de Poliție. După mai bine de 20 de minute de manevre de resuscitare, efectuate la lumina lanternelor polițiștilor, cadrul medical a reușit să repornească inima bărbatului, scrie adevarul.ro.  

Ulterior, a ajuns și un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă cu medic, care a intubat pacientul și continuat procedura medicală. Mai bine de o oră și jumătate au luptat salvatorii pentru a-l stabiliza și transporta la spital în condiții de siguranță pe bărbatul de 53 de ani. 
 
În timp ce bărbatul era resuscitat, fratele acestuia a povestit echipajelor sosite la fața locului că acesta suferise un șoc după ce, cu o zi înainte, a primit o amendă de 2.000 de lei, fiind suprins pe drum de un echipaj de poliție fără a avea asupra sa declarație pe proprie raspundere. De condiție modestă, cei doi frați locuiau împreună și se întrețineau cu dificultate.  Fratele a povestit că după primirea amenzii, bărbatul ”nu se mai putea liniști”. Înainte de a recurge la gestul extrem, l-a anunțat că iese în curte ”să se mai plimbe, să liniștească, pentru că nu poate adormi”. Văzând că nu mai revine în locuință, fratele a ieșit să-l caute. L-a găsit în ștreang, după magazia de lângă locuință.