ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un baschetbalist american de la echipa CSM Ploiești n-a acceptat să se supună nazismului politico-medical din România și a decis mai bine să-și rezilieze contractul decât să fie forțat să se testeze sau vaccineze de Covid pentru a i se da voie să-și continue activitatea ca în „vechea normalitate”, cu riscul de a cădea din picioare pe teren din cauza reacțiilor adverse, așa cum au pățit alți sportivi de talie mondială.

Kwame Donte Vaughn (31 de ani, 1.91m), sosit la gruparea ploieșteană în luna august 2021, a ales să nu se vaccineze, iar cele două părți au decis să apeleze la varianta rezilierii contractului pe cale amiabilă, având în vedere noile restricții neconstituționale, adoptate săptămâna trecută de guvernul demis Cîțu, care le fac viața socială aproape imposibilă nevaccinaților.

„Din păcate, am fost puși în situația de a ajunge la această soluție din cauza noilor reguli impuse la nivel național săptămâna trecută. Vaughn nu este vaccinat și nu dorește să facă acest pas, situație în care participarea lui la mai multe activități ale echipei a devenit dificil de realizat sau chiar imposibilă în unele cazuri.

De exemplu, pentru a fi prezent la antrenamente, avea nevoie de testări frecvente, iar la meciurile din deplasare nu putea intra în hoteluri sau în restaurante, caz în care era imposibil să fie prezent alături de noi. În acest context, am convenit că nu putem continua colaborarea și am ajuns la un acord privind rezilierea contractului cu acordul ambelor părți”, a declarat Ionuț Ivan, managerul secției de baschet de la CSM Ploiești, citat de Știri de Cluj

Sportivul care a întors spatele șantajului și discriminării practicate în România este un afro-american. Este interesant de subliniat faptul că, dacă aceeași discriminare la care este supus el astăzi prin impunerea certificatului de vaccinare, ar fi fost motivată cu un an în urmă de culoarea pielii și nu de statusul sanitar, acest lucru ar fi iscat un scandal mondial pe teme de rasism. Însă aceiași indignați de serviciu care cereau inclusiv îngenuncherea pe teren în semn de solidaritate anti-rasistă tac astăzi asurzitor pe tema noului rasism aflat în ascensiune galopantă, apartheidul sanitar.