ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un bust al domnitorului Ștefan cel Mare a dispărut din depozitul Primăriei din Tecuci. Sculptura din bronz avea aproape 3 metri și 1.500 de kilograme, fiind sculptată în 2004 la comanda Primăriei Tecuci. Bustul a stat peste 20 de ani într-un garaj pentru că municipalitatea nu îi găsiseră locul perfect, relatează Evenimentul Zilei.

„A venit și a zis că să-l recondiționeze, să-l ducă să-l mute la alt centru”,  a povestit paznicul depozitului. Întrebat dacă știe cine erau acele persoane, dacă s-au recomandat, paznicul și-a amintit că au spus că sunt de la Casa de Cultură.

„Îmi aduc perfect aminte că ce era atunci, este și acum, adică statuia nu era, pentru că cu siguranță mi-ar fi sărit în ochi”, a declarat Mircea Lupașcu, consilier la Primăria Tecuci.

„Nu aveam eu de unde să știu că aici trebuie să fie o statuie. Eu am trecut să văd ce există în depozitele astea și nu era, cu siguranță nu era”, a susținut consilierul.

„Este totuși un bust de 2,80 metri, are o tonă jumate, nu-l puteau lua doi oameni cu brațele, trebuia să aibă un elevator, o remorcă mare, o macara, ceva”, a relatat Eugen Pelin, consilier local la Primăria Tecuci. „Organele de cercetare sper să-și facă datoria și să găsim cât mai repede vinovatul, dar și bustul, pentru că este o rușine pentru noi, tecucenii”, a adăugat consilierul.

Responsabilii au depus și plângere la poliție, dar nimeni nu știe unde a dispărut statuia, amintește sursa citată.