ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În ianuarie, am scris un articol în care explicam de ce cred că depresia, sinuciderea asistată și mișcarea transsexualilor sunt destinate să se întâlnească. Pe măsură ce persoanele acestea se confruntă cu consecințele intervențiilor chirurgicale și ale hormonilor și realizează că au devenit infertile și incapabile de funcții sexuale înainte de a avea vârsta necesară pentru a vota, a bea sau a conduce, bănuiesc că unii vor deveni, în mod tragic, sinucigași. De fapt, am observat că am văzut deja acest lucru întâmplându-se. O femeie belgiană a optat pentru eutanasie după operații de schimbare de sex ratate; un olandez a solicitat recent sinucidere asistată din aceleași motive. Ni se spune că medicamentele și operațiile ireversibile sunt necesare pentru a preveni sinuciderile. Suntem pe cale să vedem câte sinucideri sunt cauzate de aceste „tratamente", este un articol scris de Jonathon Van Maren, pe LifeSiteNews. 

Aceasta, potrivit lui Ryan Robert Skillen - care acum se identifică ca femeie și își spune Savannah Meadows - nu este povestea lui. După o copilărie dificilă și o viață întreagă de boli mintale grave, el vrea să aibă acces la sinucidere asistată. National Post a publicat un reportaj despre Meadows, care condamnă decizia guvernului de a amâna autorizarea sinuciderii asistate pentru cei cu boli mintale, deoarece el dorește să utilizeze acest „serviciu". Postul, în mod previzibil, folosește pronumele „ea/el" pe tot parcursul reportajului, care se prezintă ca un articol de fanfaronadă pentru furnizarea „unui banal serviciu” celor deprimați. Meadows are un cazier judiciar lung și este în mod clar o persoană foarte tulburată: 

Meadows are un medic de familie, dar în prezent nu se află sub îngrijirea unui terapeut. Psihiatrii cu care a vorbit National Post nu au putut comenta un caz particular, dar au spus că o persoană care se luptă singură în aceste circumstanțe ar fi în sine tragică... A încercat medicamente, de la antipsihoticul Abilify la Zoloft, un antidepresiv. A urmat consiliere la psihiatri, psihologi, asistenți sociali, deși recunoaște că istoricul ei de tratament a fost "neregulat". În trecut, nu a fost conformă cu medicamentele ei, din cauza efectelor secundare. „Sunt anti-autoritate și am trăsături narcisiste. Acest lucru face mult mai dificil pentru mine să fiu tratată". A fost spitalizată, involuntar, de cel puțin 10 ori pentru gânduri sinucigașe. Și în timp ce a sperat că operația de afirmare a sexului va fi singurul lucru care va schimba lucrurile - „Sunt femeie acum, tipul acela din trecut, pot șterge asta și pot merge mai departe"., scriu cei de la National Post, folosind pronumele feminim în timp ce se referă la Ryan Rober Skillen.
 
Operațiile de schimbare de sex, potrivit lui Meadows, nu au avut efectul scontat, dar nu le regretă și încă mai simte că operațiile au fost ceea ce trebuia pentru el. Dar ideea pe tot parcursul eseului este cât se poate de clară: Meadows vrea să moară și dorește ca guvernul să îi sprijine și să îi faciliteze decizia, indiferent de pericolele pe care aceasta le-ar putea reprezenta pentru milioane de canadieni vulnerabili din punct de vedere mental. Cazul său este prezentat nu ca un exemplu al unei persoane care are nevoie disperată de tot sprijinul mental pe care societatea îl poate oferi, ci ca un studiu de caz pentru a explica de ce sinuciderea asistată pentru bolnavii mintal ar putea fi importantă.