ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Kim Jung Gi, celebrul ilustrator sud-coreean, a murit pe 3 octombrie la Paris, la vârsta de doar 47 de ani.
El a fost cuprins de o durere acută în piept în timp ce se îndrepta spre aeroport pentru a participa la festivalul New York Comic Con, însă a murit la spital la scurt timp după aceea, potrivit ARTnews.

Renumit pentru abilitatea sa de a desena peisaje vaste, dens populate, pline de oameni, tancuri, clădiri, supereroi și animale, toate fără a folosi referințe, Kim a făcut un turneu în întreaga lume, desenând live în fața publicului. Tocmai încheiase un astfel de turneu, organizat la Galeria Daniel Maghen din Paris.
 
„După ce ai făcut atât de multe pentru noi, acum poți lăsa pensulele jos", a scris colaboratorul său, Hyun Jin Kim, în aceeași postare pe Instagram.

Kim Jung Gi s-a născut în 1975 la Gonyung-Su, în Coreea de Sud, un oraș situat la sud de Seul. Încă de la o vârstă fragedă, el a demonstrat  o aptitudine incredibilă pentru desen și, la 19 ani, a intrat la Universitatea Dong-Eui din Busan pentru a urma o specializare în arte și design. Kim era cunoscut pentru memoria sa excelentă, care conținea o colecție enormă de imagini după care putea desena instant. A început să își construiască „biblioteca” vizuală încă din copilărie, după cum relata adesea în interviuri.

„Adidași, o bicicletă, o motocicletă... A început cu o obsesie pentru lucrurile pe care îmi doream să le am, dar nu puteam", a declarat el pentru Korea Times în 2021. „Pentru tipul de pantofi de alergare pe care mi-l doream, colecționam fotografii ale acestora din reviste, observam îndeaproape perechile prietenilor mei și le atingeam pentru a le învăța formele din diferite unghiuri. Apoi le transformam în desene pe care le puteam deține."

Acest proces a continuat pe măsură ce a crescut. De exemplu, în  timpul serviciului militar obligatoriu, a reușit să memoreze diverse vehicule militare și armament care mai târziu vor apărea în desenele pe care le-a făcut de-a lungul carierei sale.

După serviciul militar, și-a început cariera ca artist desenând pentru manhwa (cărți de benzi desenate coreene), fie ilustrând povestiri grafice scurte, fie preluând proiecte mai mari scrise de autori precum Seung-Jin Park și autorul francez Bernard Werber. În cele din urmă a devenit profesor de manhwa.

Dar desenul în fața unui public, s-a dovedit a fi un moment crucial în cariera sa. Era în 2011, la Comic Con din Bucheon, iar Kim a început să deseneze. Hyun Jin Kim, directorul executiv al Superani, care publică cărți de artă, oferă cursuri și organizează sesiuni de desen live, l-a filmat pe Kim în timpul sesiunii de lucru. Videoclipul a devenit viral, artiștii, iubitorii de benzi desenate și toți cei din jur minunându-se de abilitatea sa aproape magică de a crea desene perfecte cu pensula sa fără referințe, schițe sau orice alt tip de muncă pregătitoare. Din acel moment, invitațiile de a desena în direct și cererea pentru expertiza sa au crescut vertiginos. Odată, a făcut chiar un desen live la Christie's în 2014.

Kim avea să publice șase cărți de desene compilate din carnete de schițe, inclusiv o carte dedicată în întregime lucrărilor sale erotice, totalizând 4.500 de pagini în 12 ani. Va continua să deseneze pentru Marvel și DC Comics și a deținut recordul mondial Guinness pentru cel mai lung desen realizat de o persoană în categoria Fisheye Art. A avut nevoie de patru zile pentru a-l finaliza, potrivit site-ului său dedicat fanilor.

Mulți artiști, fani și profesioniști s-au adunat online pentru a comemora dispariția sa subită.

„A fost de-a dreptul straniu  să vezi pe cineva cu o memorie aproape fotografică dând viață unei ilustrații cu stilul și flerul pe care numai Jung Gi le putea oferi", a povestit Jim Lee, directorul de creație al DC Comic, într-un lung mesaj pe Twitter despre Kim. „Încă mi se pare de neconceput  că a plecat. Urma să ne întâlnim  chiar sâmbăta aceasta  pentru a sărbători (apariția sa la Comic Con)."