ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Influentul om de știință britanic, Sir Jeremy Farrar, care a contribuit la zădărnicirea sugestiilor potrivit cărora Covid s-ar fi putut scurge dintr-un laborator chinezesc a fost numit astăzi cercetător șef al Organizației Mondiale a Sănătății, informează Daily Mail.

În prezent director al celui mai mare organism privat de finanțare a cercetării din Marea Britanie - Wellcome Trust,  Jeremy Farar a crezut inițial că pandemia ar fi putut fi declanșată în laboratoarele din  Wuhan. 

Dar în scurt timp și-a schimbat poziția, coordonând o declarație autorizată a cinci experți de top care au respins ideea că virusul ar fi putut proveni din laborator, considerând-o o simplă teorie a conspirației.

Acum, OMS - catalogată drept "marioneta Chinei" de Donald Trump și de criticii din timpul pandemiei pentru că s-a supus Beijingului - i-a acordat unul dintre cele mai prestigioase roluri din lumea științei. 

Criticii au atacat numirea lui Sir Jeremy și au cerut ca acesta să vină în fața parlamentarilor pentru a fi interogat cu privire la originile pandemiei și la faptul că a mușamalizat originea Covid. 

Sir Jeremy va prelua conducerea OMS în al doilea trimestru al anului 2023.

În cadrul rolului de la OMS, Sir Jeremy se va asigura că noile medicamente, teste și vaccinuri sunt accesibile în mod egal în întreaga lume.