ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-un camion încărcat cu diverse produse, condus de un cetățean ucrainean, Polițiltii de Frontieră ai Gărzii de Coastă au depistat 1.200 pistoale suspecte de a fi letale și supuse autorizării. Armele vor fi trimise spre expertizare, scrie Gândul. 

„În data de 30.03.2023, în jurul orei 13.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă, s-a prezentat pentru a intra în țară, un cetățean ucrainean, în vârstă de 54 de ani, la volanul unui ansamblu rutier cu semiremorcă, înmatriculat în Ucraina. Bărbatul transporta, conform documentelor de însoțire, pistoale cu gaze, pentru o societate din Ucraina. În urma verificărilor, au fost descoperite 60 de cutii ce conțineau 1.200 pistoale, marca Stalker, calibru 9 mm, care au fost ridicate în vederea expertizării. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, conform reprezentanților Gărzii de Coastă.