ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un chirurg din Marea Britanie care a murit de Covid pe 14 noiembrie era dublu vaccinat, a dezvăluit familia devastată, potrivit Daily Mail.

Văduva îndurerată, Saila Halim, a declarat că Dr. Irfan Halim, în vârstă de 45 de ani, a decedat la Spitalul Royal Brompton din vestul Londrei, după o luptă de nouă săptămâni cu virusul.

Medicul a făcut a doua doză de vaccin în ianuarie, dar s-a infectat cu noul coronavirus pe 10 septembrie. Plănuia să facă și a treia doză, dar s-a infectat cu 6 zile înainte ca în Marea Britanie să se dea undă verde campaniei de vaccinare pentru al doilea rapel.
 
Într-o declarație pentru MailOnline, doamna Halim a declarat: „Soțul meu lucra departe de Londra și nu sunt sigură ce vaccin a făcut, dar a fost vaccinat cu două doze și a purtat întotdeauna un echipament individual de protecție complet atunci când intra în saloane”.
 
„Te face să pui la îndoială eficiența vaccinului, dar acum nu este momentul să mă gândesc la aceste lucruri, pentru că am inima frântă”.

„Este o dublă tragedie pentru familie și suferim prea mult pentru a ne gândi la altceva”.
 
Decesul doctorului Halim a survenit la doar două luni după ce începuse să lucreze în secțiile de terapie intensivă Covid de la Great Western Hospital, Swindon, unde s-a prăbușit în timpul turei și se crede că a contractat virusul.
 
Vârsta doctorului Halim, statutul vaccinal și starea generală de sănătate ar fi trebuit să-l expună la un risc mai mic de a muri din cauza Covid, chiar dacă au trecut nouă luni de la a doua doză, observă Daily Mail.

Chirurgul era considerat o forță medicală și a fost descris de colegi ca fiind ca „10 oameni într-un singur corp”, după ce a tratat 250.000 de pacienți de-a lungul carierei sale. 

Doamna Halim a dezvăluit că l-a menajat pe soțul ei de o durere suplimentară, ascunzându-i faptul că tatăl său, Kamal, în vârstă de 75 de ani, medic la rândul său, a murit de Covid într-un alt spital din Londra pe 24 septembrie.