ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Familiile care au dat în judecată un comitat din New York și doi funcționari publici din cauza unui ordin de urgență din 2019 care le interzicea accesul copiilor lor nevaccinați în spațiile publice în timpul unei epidemii de rujeolă de la sfârșitul săptămânii trecute, au ajuns la o înțelegere, cu doar câteva zile înainte de a merge la proces, anunță The Defender.

Ordinul de urgență din 2019 al comitatului Rockland a interzis copiilor nevaccinați împotriva rujeolei, inclusiv celor cu scutiri religioase, să meargă la școală sau să viziteze spații publice timp de câteva luni, în urma unui focar de rujeolă în regiune.

Michael Sussman, avocatul care reprezintă familiile, a declarat pentru The Defender că Rockland County va oferi 750.000 de dolari reclamanților, "care vor fi distribuiți de noi după cum vom alege să facem acest lucru".

Cazul a fost trimis la un proces cu juriu în noiembrie 2022, după ce Curtea de Apel a celui de-al doilea circuit al SUA, într-o decizie unanimă, a anulat concluzia unei instanțe inferioare potrivit căreia autoritățile de sănătate publică din comitatul Rockland au fost justificate să emită ordinul de urgență.

Șaisprezece familii de copii afectați de ordinul de urgență au dat în judecată comitatul Rockland, executivul comitatului și comisarul pentru sănătate al acestuia în aprilie 2019, susținând că ordinul a fost "motivat de animozitatea împotriva religiei". Familiile au declarat că ordinul a încălcat clauza de liberă exercitare a primului amendament.

Procesul cu jurați în acest caz urma să înceapă astăzi la Curtea Districtuală a SUA pentru Districtul de Sud din New York.

Potrivit lui Sussman, până la sfârșitul săptămânii trecute nu a existat niciun indiciu că Rockland County era pregătit să ajungă la o înțelegere. El a descris înțelegerea ca fiind "un rezultat bun" pentru reclamanți.

"Am considerat că județul a acționat în mod responsabil, luând în serios acest caz, deoarece implică drepturi serioase", a declarat Sussman.

Într-un e-mail, Mary Holland, președintele și directorul executiv al Children's Health Defense (CHD), a declarat pentru The Defender:

""Epidemia de rujeolă" care s-a desfășurat în 2018-19 în Brooklyn și în comitatul Rockland, New York, a fost precursoarea "pandemiei COVID" din 2020.

"Intensa propagare a fricii de către mass-media a pus bazele expulzării ilegale a copiilor nevaccinați din școli - care aveau scutiri religioase legale - și a închiderilor.

"După o lungă călătorie juridică, comitatul Rockland și-a cerut scuze de facto - în valoare de 750.000 de dolari - familiilor pe care comitatul le-a tratat greșit. CHD este mândru că a oferit sprijin familiilor și avocaților în acest caz."