ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un compozitor premiant care a scris tema muzicală a melodiei Who Wants to be a Millionaire? a murit subit la domiciliu, la vârsta de 50 de ani, scrie Daily Mail. 

Matthew Strachan a scris melodia pentru Who Wants to be a Millionaire? alături de tatăl său, Keith, în 1998 și a câștigat 12 premii pentru muzica sa, inclusiv 10 pentru coloana sonoră a emisiunii. 

Trupul lui Strachan a fost găsit de paramedicii care au fost chemați la o adresă rezidențială din Chudleigh Road, Twickenham, în jurul orei 11:03. 

Moartea sa vine la mai puțin de o lună după ce a fost condamnat la 10 luni de închisoare cu suspendare pentru că și-a dat foc la propria locuință într-o presupusă tentativă de sinucidere în luna martie a anului trecut.

Termenul, suspendat pentru doi ani, a inclus cerințe privind alcoolul și sănătatea mintală.  

Un purtător de cuvânt al Serviciului de Ambulanță din Londra a declarat: "Am trimis un echipaj de ambulanță, doi medici în mașini și o echipă de intervenție în zone periculoase. Din păcate, persoana a murit la fața locului'.   

Scotland Yard a declarat că Strachan a fost declarat mort la fața locului și că decesul subit nu este tratat ca fiind suspect. 

Medicul legist din vestul Londrei a declarat că a deschis o anchetă privind moartea compozitorului pe 8 septembrie. 

'A avut loc o autopsie și așteptăm rezultatele toxicologice și histologice. 

Odată ce vom avea rezultatele, patologul va putea să-și finalizeze raportul și sperăm că va putea stabili cauza morții', au precizat aceștia într-un comunicat. 

Tatăl lui Strachan, Keith, a declarat pentru BBC că fiul său era ființă umană amuzantă și talentată. 

Omagii s-au revărsat asupra compozitorului britanic, cel mai cunoscut pentru "Who Wants to be a Millionaire?", dar care a creat muzică și pentru alte programe, inclusiv pentru "Question Time".  

Colegul său, compozitorul Daniel Pemberton, a scris pe Twitter: 'Vești foarte triste astăzi. Am aflat că Matthew Strachan a murit. El va fi cunoscut pentru totdeauna ca fiind compozitorul (împreună cu tatăl său!) al revoluționarului WHO WANTS TO BE A MILLIONAIRE. 

'Dar pentru mine a fost întotdeauna mai mult decât atât. A fost o persoană care a urmărit un vis magic...'.

Un alt compozitor și prieten al lui Strachan, Dirk Marks, a declarat: "La revedere, dragul meu prieten și imensul meu talent Matthew Strachan. Un prinț blând, amabil, talentat și foarte amuzant'.

Între timp, un prieten a declarat pentru The Sun: "Matthew a fost un suflet tulbure, dar un om incredibil de talentat.

'A fost blând și amabil, dar a dus o luptă continuă cu demonii săi interiori. Este tragic că nu a putut fi în pace'.  

Tema iconică a lui Strachan a apărut și în filmul premiat cu Oscar Slumdog Millionaire, regizat de Danny Boyle.

Și apare în ediția actuală a emisiunii Who Wants to be a Millionaire?", care a fost relansată cu noul prezentator Jeremy Clarkson în 2018 și a ajuns pe prima pagină a ziarelor anul trecut, când concurentul Donald Fear, din Telford, a câștigat râvnitul premiu de 1 milion de lire sterline. 

Duo-ul tată-fiu a scris coloana sonoră, precum și alte 94 de partituri, în opt zile, în 1998, în ceea ce Strachan a descris la BBC în 2014 drept "circumstanțe neobișnuite". 

Cei doi au fost chemați la o ședință a echipei de creație într-un ultim efort de a face ceva cu emisiunea de concursuri după ce un pilot inițial care nu a fost difuzat a eșuat. 

El a spus că după întâlnire s-a "decis că trebuie să existe 95 de piese muzicale... pentru a acoperi orice eventualitate a ceea ce se întâmplă în emisiune".  

"Există o piesă muzicală pentru fiecare eveniment, o piesă muzicală pentru momentul în care se sting luminile, apoi există un fundal sonor pentru întrebări", a spus el, descriind muzica ca fiind "destul de subliminală".

De asemenea, cei doi au inclus și 'ideea strălucită' de a 'pune pe muzică un semiton de fiecare dată când era o nouă întrebare, pentru a ridica puțin miza', adăugând astfel dramatismul spectacolului. 

În urma acestei decizii, cei doi au lucrat '24 de ore pe zi' pentru a scrie partiturile înainte de termenul limită impus de ITV.   

În 2014, Strachan a declarat că emisiunea a fost 'deosebit de bună' datorită formatului simplu și intim și a 'tensiunii inerente' ca urmare a luminii și a muzicii.