Scandal soldat cu o demisie în organizația PSD Vrancea.  Constantin Guguianu, consilier județean PSD, a demisionat după ce a postat pe Facebook un trucaj în care președintele Klaus Iohannis apare în haine naziste. Totodată, organizația PSD Vrancea menționează, intr-un comunicat remis presei după demisia consiliderului, că se delimitează de acțiunile lui Constantin Guguianu și condamnă ferm acest tip de comportament, scrie ziaruldevrancea.ro.

„Ca urmare a acțiunii personale de a redistribui pe rețelele sociale o fotografie trucată cu președintele României, consilierul județean Constantin Guguianu și-a prezentat luni, 14 ianuarie 2019, demisia din demnitatea publică, dar și din calitățile deținute în cadrul organizației PSD Vrancea”, a transmis conducerea PSD Vrancea.

Consilierul județean Constantin Guguianu a redistribuit pe Facebook o fotografie trucată care îl înfățișează pe președintele Klaus Iohannis în uniformă de ofițer nazist. Ulterior, în urma unui val de critici din partea internauților, acesta a șters fotografia. Presa a publicat însă capturi ale postării care a devenit deja virală.  

Fostul consilier spune că se afla într-un grup când a primit această postare pe Facebook și, fără să se gândească asupra consecințelor, a redistribuit fotografia cu Klaus Iohannis în uniformă de ofițer nazist.

„Nu știu cum s-a întâmplat, cum a venit peste mine acest tăvălug. Sunt sute de postări, de redistribuiri, însă niciuna nu a atras asemenea reacții ca în cazul meu. Probabil pentru că eram membru PSD și consilier județean în CJ Vrancea, asta poate a dus la această revoltă, mi-au trimis tot felul de mesaje oamenii. Am avut o discuție cu președintele PSD Marian Oprișan și am solicitat să-mi dau demisia. Mi am recunoscut greșeala, e o greșeală prostească. Îi cer scuze președintelui Klaus Iohannis, am greșit față de domnia sa, față de colegii mei din partid, față de etnicii germani care mi-au trimis mesaje. Sunt extrem de bulversat, iar o vreme o să mă retrag”, a declarat Constantin Guguianu.

Pe pagina sa de Facebook, consilierul PSD de Vrancea a mai postat poze trucate și cu Ion Iliescu sau cu fostul președinte Traian Băsescu.

Potrivit legii, „confecționarea, vânzarea, răspândirea, precum și deținerea în vederea răspândirii de simboluri fasciste, rasiste ori xenofobe se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi".2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.