ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


American Airlines a recunoscut că a dat jos dintr-un zbor un copil de doi ani pentru că nu a purtat o mască, în ciuda faptului că mama a spus că acesta a avut un atac de astm, potrivit National File.

National File a relatat marți povestea Amandei Pendarvis, care a fost dată afară dintr-un zbor luni pentru că fiul ei în vârstă de doi ani, care a avut un atac de astm, nu a putut purta în mod corespunzător masca de față.

În imaginile supărătoare postate pe Instagram de Pendarvis, fiul ei poate fi văzut plângând și nevrând să poarte masca din cauza incapacității sale de a respira. În ciuda faptului că i-ar fi arătat însoțitorului de bord de la American Airlines testul său COVID negativ și l-ar fi informat că are astm, însoțitorului de bord "nu i-a păsat" că Waylon "literalmente hiperventilase". Drept urmare, avionul a fost întors, iar familia a fost escortată de polițiști. "Nu am refuzat o mască și nici măcar nu am spus că nu aș încerca să țin o mască pe fiul meu", a confirmat Pendarvis.

În ciuda faptului că însoțitoarea de bord a anunțat incidentul în tot avionul, descriindu-l pe fiul ei ca fiind un "călător neascultător", majoritatea pasagerilor nu au vorbit despre ceea ce se întâmpla, a adăugat ea. "Era un bărbat în spatele nostru care s-a ridicat în picioare la [însoțitorul de bord] spunându-i cât de [nebun și irațional] era", a scris Pendarvis, adăugând că alți câțiva pasageri au spus cu glas tare "îmi pare rău".

într-o declarație pentru Dosarul Național, American Airlines a confirmat că luni, zborul AA1284 de la Dallas Forth Worth s-a întors la poarta de îmbarcare pentru a debarca familia. "Rapoartele inițiale indică faptul că petrecărețul a refuzat să se conformeze instrucțiunilor membrilor echipajului de a rămâne pe scaun și de a purta o mască de față bine fixată pe nas și pe gură", a continuat declarația. "După ce au fost de acord să respecte cerințele federale privind acoperirea feței, toate persoanele au fost rerezervate pentru a călători cu următorul zbor spre Colorado Springs (COS)", a conchis acesta.

Comunicatul nu a menționat niciun raport referitor la atacul de astm, dar a inclus politica American Airlines cu privire la purtarea măștilor de față, în care se menționează că se cere "tuturor persoanelor cu vârsta de doi ani și mai mari să poarte o mască de protecție pentru față în orice moment în interiorul aeroportului și la bord". Politica prevede că orice persoană care are nevoie de o scutire medicală trebuie să o solicite cu cel puțin 72 de ore înainte de plecare.

În timp ce astmul nu este, în general, acoperit de politica de scutire medicală a CDC pentru transportul public, scutirile menționate există pentru cei care nu își pot scoate masca dacă se chinuie să respire, așa cum s-a întâmplat cu fiul lui Pendarvis. Pare irealizabil ca vreun regulament federal să impună sufocarea oricărui pasager. De asemenea, declarația pare să contrazică versiunea lui Pendarvis, unde aceasta afirmă în mod explicit că nu a refuzat să poarte o mască de protecție pentru față.
 
VIDEO AICI