ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Avocatul anticorupție Thomas Renz, din Ohio, a ținut prima pagină a ziarelor sugerând că în spatele schemei COVID-19 s-ar putea afla falși medici și asistente medicale, potrivit Gateway Pundit.

"DEZVĂLUIRE: Aceasta este cea mai importantă poveste în curs de dezvoltare din țară. Schema COVID-19 de crimă pentru bani din spitale pare, în multe cazuri, să fi fost pusă în aplicare de medici și asistente false", a scris Renz pe Twitter.

Declarația sa urmează arestării a zeci de persoane de către Departamentul de Justiție (DOJ) în legătură cu un plan de vânzare de diplome false de asistent medical și transcrieri de la instituții legitime.

"Biroul Inspectorului General al Departamentului de Sănătate și Servicii Umane al SUA (HHS-OIG) și partenerii noștri de aplicare a legii au lansat o acțiune coordonată de aplicare a legii în mai multe state pentru a aresta persoane implicate într-un plan de vânzare de diplome și transcrieri false și frauduloase de absolvire a studiilor de asistență medicală", potrivit comunicatului de presă.

"Acțiunea de aplicare a legii a dus la executarea unor mandate de percheziție în Delaware, New York, New Jersey, Texas și Florida și la inculparea a 25 de persoane pentru implicarea lor în schema de fraudă."

"Presupusa schemă a implicat vânzarea de diplome și transcrieri false și frauduloase de absolvire a studiilor de asistență medicală obținute de la școli de asistență medicală acreditate cu sediul în Florida către candidații aspiranți la statutul de asistent medical autorizat (RN) și asistent medical practicant/avocat (LPN/VN). Persoanele care au dobândit diplomele false de asistent medical le-au folosit pentru a se califica pentru a se prezenta la examenul național de asistență medicală. În urma susținerii cu succes a examenului, candidații au devenit eligibili pentru a obține licența în diferite state pentru a lucra ca RN sau LPN/VN. Odată licențiați, indivizii puteau obține un loc de muncă în domeniul sănătății."

Mai mult de 7.600 de diplome de asistență medicală frauduloase au fost acordate de trei școli de asistență medicală din Florida de Sud. Aceste instituții au fost Siena College din comitatul Broward, Palm Beach School of Nursing din comitatul Palm Beach și Sacred Heart International Institute din comitatul Broward. Aceste școli sunt acum închise.

Potrivit DOJ, fiecare inculpat riscă până la 20 de ani de închisoare.

"Nu numai că acest lucru reprezintă o problemă de siguranță publică, dar pătează și reputația asistentelor medicale care, de fapt, finalizează lucrările clinice și cursurile exigente necesare pentru a-și obține licențele profesionale și pentru a se angaja", a declarat procurorul SUA pentru Districtul de Sud din Florida, Markenzy Lapointe, care a adăugat că "o schemă de fraudă ca aceasta erodează încrederea publicului în sistemul nostru de sănătate".

"Frauda în domeniul sănătății nu este ceva nou în sudul Floridei, deoarece mulți escroci văd în acest lucru o modalitate de a câștiga bani ușor, deși ilegal", a declarat agentul special interimar Chad Yarbrough, FBI Miami. "Ceea ce este îngrijorător în legătură cu această investigație este faptul că există peste 7.600 de persoane din întreaga țară cu acreditări frauduloase de asistent medical care se află potențial în roluri critice de îngrijire a sănătății, tratând pacienți. Dacă nu ar fi fost diligența și munca asiduă a anchetatorilor în acest caz, amploarea acestei fraude s-ar putea să nu fi fost descoperită."

"Presupusa vânzare și cumpărare de diplome și transcrieri de asistență medicală către persoane binevoitoare, dar necalificate, este o infracțiune care pune potențial în pericol sănătatea și siguranța pacienților și insultă onorabila profesie de asistent medical", a declarat agentul special Omar Pérez Aybar de la Departamentul de Sănătate și Servicii Umane, Biroul Inspectorului General (HHS-OIG). "În coordonare cu partenerii noștri de aplicare a legii, HHS-OIG continuă să investigheze agresiv actorii răi care ignoră cu atâta nerușinare bunăstarea altora pentru a se îmbogăți în mod fraudulos."

Doar luna trecută, DOJ a acuzat 18 persoane, inclusiv medici, în cadrul unor acțiuni masive de combatere a fraudei în domeniul sănătății Covid.

"Departamentul de Justiție a anunțat astăzi acuzații penale împotriva a 18 inculpați în nouă districte federale din Statele Unite pentru presupusa lor participare la diverse scheme de fraudă privind serviciile de asistență medicală care au exploatat pandemia COVID-19 și care ar fi avut ca rezultat peste 490 de milioane de dolari în facturi false legate de COVID-19 către programele federale și furturi din programele de pandemie finanțate de autoritățile federale", a declarat DOJ într-un comunicat de presă.

NBC a relatat:

Un medic californian, Anthony Hao Dinh, a fost acuzat că ar fi prezentat cereri de plată frauduloase în valoare de aproximativ 230 de milioane de dolari în cadrul programului federal Covid-19 pentru neasigurați al Administrației pentru Resurse și Servicii de Sănătate.

Dinh, care practică în Orange County, a fost al doilea cel mai mare furnizor de facturi din țară pentru acest program, potrivit DOJ. Programul urmărea să ofere pacienților neasigurați acces la testele și tratamentele Covid, dar a încetat să funcționeze anul trecut din cauza lipsei de fonduri.

Dinh ar fi folosit peste 100 de milioane de dolari din veniturile provenite din fraudă pentru tranzacționarea de opțiuni cu risc ridicat.

Dinh și alte două persoane sunt, de asemenea, acuzate că ar fi depus peste 70 de cereri de împrumut frauduloase prin care au obținut mai mult de 3 milioane de dolari în cadrul programului federal de protecție a salariilor și al programului de împrumuturi în caz de dezastru economic.

Un alt inculpat din California, Lourdes Navarro, proprietara unui laborator, este acuzată că a prezentat peste 358 de milioane de dolari în cereri false pentru teste de laborator către Medicare, care este programul federal de asigurări de sănătate pentru persoanele în vârstă, către HRSA și către o companie de asigurări privată.

Laboratorul lui Navarro a efectuat teste de depistare Covid pentru căminele de bătrâni și școli și ar fi mărit rambursările prin adăugarea de cereri de rambursare pentru testele de depistare a agenților patogeni respiratori pe care furnizorii și administratorii instituțiilor nu le-au comandat.