ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dumitru Buricea a murit la 73 de ani într-un spital din București. Considerat a fi cel mai influent lider al lumii interlope din Brăila, Buricea ar fi suferit, la începutul acestui an, un accident vascular cerebral, fiind, inițial, tratat la Spitalul Județean de Urgență, iar apoi transferat la o unitate spitalicească din Capitală cu un elicopter, scrie Rtv.

 Acesta nu ar fi la primul accident vascular, sursele citate sugerând că l-ar fi suferit pe primul anul trecut. 

Dumitru Buricea a fost cunoscut opiniei publice și prin prisma participării la Revoluția din 1989, acesta primind titlul de "luptător cu rol determinat” în evenimentele sângeroase de acum mai bine de trei decenii.

La Brăila, și alți cunoscuți interlopi locali sunt pe lista celor care au cerut și obținut statut de „luptător cu rol determinant” în Revoluția din decembrie 89. Buricea și Crăcănatu sunt două exemple în acest sens, ambii cunoștințe vechi ale polițiștilor brăileni, după ce ani la rând au fost implicati în atacuri la care au participat sau pe care le-au comandat.

La inmormantare sunt asteptati toti reprezentantii clanurilor interlope din Romania, de la Corduneni la Nuțu Cămătaru.