ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unul dintre cei mai cunoscuți traducători de teatru, care a lucrat cu regizori cunoscuți, el însuși regizor, Bogdan Budeș comentează, într-o postare pe Facebook, modul în care judecătorul Cristi Dănileț a aplaudat decizia clubului clujean de a anula concertul pro familia tradiționă pe care Puya și Șișu urmau să îl susțină acolo. 

 
Redăm mai jos comentariul lui Bogdan Budeș:


„În lumea asta a noastră, așa cum e ea, membrii unei trupe de hip-hop au decis să-și facă publică opțiunea pentru familia tradițională. Puya și Șișu cred că familia rezultată prin căsătorie este formată din bărbat și femeie. Legile acestei țări garantează fiecăruia dreptul de a avea păreri și opinii conforme cu propriile convingeri.
 
Urmare a acestei declarații, un club din Cluj a decis să ANULEZE un concert al trupei cu pricina. Nu există date că responsabilii clubului au luat la bani mărunți playlist-ul de concert al trupei atunci cînd și-au „motivat” decizia: „Noi credem că scena nu ar trebui să fie o rampă pentru promovarea mesajelor rasiste sau xenofobe și nu vrem să ne asociem imaginea cu sistemul de valori în care Sișu și Puya cred. Noi credem în muzică și în căsătorii fericite. Straight sau gay...”
 
Un judecător din Cluj, mare luptător pe frontul nediscriminării și susținător vocal al toleranței, salută gestul reprezentaților clubului: „Club în Cluj-Napoca dă o lecție tare de nediscriminare. Bravo lor!” Cînd i-am atras atenția că ANULAREA unui concert pe motiv de convingeri personale (care nu contravin cu nimic Codului Penal sau Codului Civil!) se cheamă cenzură, judecătorul clujean adaugă într-un comentariu: „Mie îmi place ce au spus. Intoleranța și ura nu au ce căuta în artă. Ideologiile sunt depășite de postmodernism. Omul trebuie respectat chiar dacă e diferit. Asta e.” Și insistă: „Mie nu mi se pare că dacă ești intolerant cu intolerantul comiți ceva rău. Din contra.” Adică exact ce NU au făcut șefii clubului respectiv care nu au respectat omul diferit în opinii și au anulat o prestație artistică.

Foarte interesant. Adică judecătorul, anume domnul Cristi Dănileț, a hotărît DEJA și EXCLUSIV pe baza deciziei unui club și a unui "Manifest" (care nu conține NIMIC ilegal) că Puya și Șișu sunt intoleranți și că sunt reprezentații unei ideologii. Justiția Postmodernă a decis la ceas de seară, pe Facebook, în aplauzele corului de susținători, că cei doi sunt intoleranți, agenți ai urii, promotori ai unei ideologii nedorite și că anularea concertului este "o lecție tare de nediscriminare". Așa se face justiție în Minunata Lume Nouă?

La cîteva minute după intervenția mea și după comentarea pe propria pagină a argumentației domnului Dănileț, acesta nu a găsit altceva de făcut decît să mă blocheze. Dincolo de reacția de tip „îmi iau jucăriile și plec”, demnă de grădinițele patriei, grupele mici, rămîne gustul amar lăsat de ipocrizia celor care declară primatul toleranței, al dezbaterii de idei libere, al nediscriminării opiniilor, dar care, în realitate, aplaudă decizii cu parfum dictatorial.”

Reamintim că un concert al trupei „La Familia” din clubul Form Space a fost anulat.  Clubul Form Space, a notificat fanii că respectivul concert nu va mai avea loc din cauza manifestului pro-familie, pro-credință și pro-România lansat de trupă în urmă cu câteva zile.