ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Decizia lui Klaus Iohannis de a contesta noul cod fiscal și a-l retrimite în Parlament este criticată de deputatul liberal Daniel Gheorghe. 

Într-o postare pe Facebook, Daniel Gheorghe spune că este ”total regretabilă decizia președintelui Klaus Johannis de a retrimite la Parlament noul cod fiscal” și susține că măsurile din acest cod sunt foarte bune, conținând ”politici macroeconomice curajoase”.  Gheorghe îi amintește lui Iohannis că noul Cod fiscal are în bună măsură ”idei de factură liberală pe care PNL le-a susținut deschis în activitatea sa parlamentară și guvernamentală recentă”.

”Nu înțeleg de ce se reeditează, de data aceasta pe o temă de fond ce implică relansarea mediului de afaceri românesc, o stare de tensiune politică deloc benefică economiei naționale. Nu am să enumăr măsurile noului cod fiscal însă pot spune de ce este el bun și răspunde cu adevarat așteptarilor liberalilor : crește gradul de capitalizare din economia reală, factor generator de noi investiți și locuri de muncă, reduce presiunea pusă de austeritate asupra dinamicii bunurilor și resurselor existente în economia românească și nu în ultimul rând stimulează, pe fondul înlesnirii creșterii gradului de productivitate, a consumului, consum care deși prezintă anumite riscuri este un leac veritabil în convalescență post-criză pe care o traversează România astăzi”, spune deputatul PNL.
 
El consideră că austeritatea și-a demonstrat limitele și a redus grav inițiativa privată și dezvoltarea capitalului românesc și crede că este nevoie ”de politici macroeconomice curajoase precum sunt cele din noul cod fiscal și nu de reîntoarcerea la experimentul de tristă amintire din 2010 !