ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce președintele Klaus Iohannis, USR, UDMR și alți politicieni au atacat protocolul dintre Ministerul Afacerilor Interne și Biserica Ortodoxă, în baza căruia Sfintele Paști și Lumina de Înviere urmau să ajungă la credincioși cu ajutorul polițiștilor și jandarmilor, deputatul PNL Daniel Gheorghe a postat un comentariu în care cere ca Guvernul să nu dea înapoi. 

„Miercurea trădării lui Iuda găsește România într-o plină ofensivă a forțelor anti-creștine împotriva Bisericii Ortodoxe Române. Biserica deranjează pentru ca Ea ne învață Adevărul și pentru că este cea mai legitimă și mai veche instituție din România, având deopotrivă componenta spirituală, identitară și socială! Acordul dintre Patriarhie și MAI este un act decent care respectă întru totul normele prevăzute în ordonanțele militare în vigoare și care stipulează limpede niște norme de protecție a sănătății publice și niște limite sociale clare. Orban, Vela, distinși colegi din Guvern care înțelegeți că România nu este nici stat ateu si nici presul unor activiști neo-marxisti, sunteți atacati pentru un lucru bun; nu vă temeți și nu dați înapoi!", scrie deputatul PNL pe Facebook.
 
Klaus Iohannis, s-a arătat, miercuri, nemulțumit de acordul pe care MAI l-a semnat cu Biserica Ortodoxă pentru sărbătorile pascale.

Într-o declarație făcută la Palatul Cotroceni, Iohannis a precizat că va cere MAI să găsească o formulă cu Biserica Ortodoxă care să se încadreze în îndemnul „stați acasă”.