ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prin vocea deputatului Ovidiu Ganț, Forumul Democrat al Germanilor din România acuză românii de crime împotriva umanității, la ordinul lui Stalin. Într-o declarație politică ocazionată de comemorarea a 75 de ani de la deportarea etnicilor germani în fosta URSS, deputatul FDGR a afirmat că prin măsuri criminale, etnicii germani de la noi au fost trimiși la moarte, în Rusia, cu vagoanele pentru vite, scrie Inpolitics.

Ganț etichetează evenimentul drept una dintre cele mai negre pagini din istoria României.

”În luna ianuarie 2020, germanii din România au comemorat 75 de ani de la această tragedie, care a dus la deportarea a aproximativ 75.000 de etnici germani la muncă forțată în fosta URSS. În 14-15 ianuarie 1945 a început punerea în aplicare a acestei măsuri criminale. Reprezentanți ai autorităților române, supravegheați de soldați sovietici, au năvălit în casele unor civili de etnie germană care nu aveau legătură cu războiul și nici cu crimele făcute de naziști, și în baza unor liste pregătite din timp au smuls din sânul familiilor lor femei între 18 și 30 de ani și bărbați între 17 și 45 de ani și i-au încărcat în vagoane pentru vite. Au fost transportați, în aceste condiții subumane, timp de două săptămâni în Donbas, Munții Ural etc., internați în lagăre unde au suferit de foame, frig, diferite boli și au muncit zilnic de dimineața până noaptea în cele mai grele condiții. Măsura a fost îndreptată exclusiv împotriva etnicilor germani și a dus la decesul a aproape un sfert dintre cei deportați, din cauza condițiilor inumane de viață și muncă din lagăre.
Această crimă împotriva umanității, pusă în executare la ordinul lui Stalin, rămâne una dintre cele mai negre pagini din istoria României, cu efecte catastrofale asupra evoluției comunității germane din țara noastră,” mai acuză deputatul etnic german.