ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parlamentarul independent din Ontario Rick Nicholls a declarat că oamenii nu ar trebui să fie „penalizați pentru alegerea lor” de a refuza injecțiile Covid, în timp ce a anunțat că a fost forțat să renunțe la funcția de vicepreședinte al Legislativului din Ontario, informează LifeSiteNews.

„Guvernul a încercat să mă forțeze să fac vaccinul sau să mă îndepărteze din grupul parlamentar. Rămânând fidel valorilor și principiilor mele, am refuzat să mă vaccinez”, a declarat Nicholls în cadrul unei conferințe de presă, marți, la Queen's Park.

„Ca urmare... anunț că mă retrag din funcția de vicepreședinte al Camerei și președinte al Comisiei pentru întreaga Cameră”.

Marți, guvernul provinciei Ontario, condus de premierul Doug Ford, a adoptat o moțiune pentru a-l demite pe Nicholls din funcția de vicepreședinte al Camerei, poziție pe care o deține din 2018.

Nicholls, care reprezintă circumscripția Chatham-Kent-Leamington, a declarat marți că nu este antivaccinist, dar consideră că „oamenii nu ar trebui să fie penalizați pentru alegerea lor de a se vaccina sau de a nu se vaccina”.

„Rămân ferm în alegerea mea personală de a nu mă vaccina, ceea ce a dus în cele din urmă la decizia [mea] de a mă retrage. Mă opun vaccinării obligatorii. Cred în alegerea personală atunci când vine vorba de a fi injectat cu o substanță străină și consider că o persoană nu ar trebui să fie pedepsită pentru ALEGERE”, a spus Nicholls într-o declarație transmisă presei.

Deputatul a deplâns faptul că a primit notificarea că va fi demis din funcția de vicepreședinte nu de la premierul Ford, ci din relatările presei.

„Vreau să mulțumesc presei pentru că m-a informat că guvernul a stabilit deja un înlocuitor pentru mine. Da, este adevărat:. guvernul nu m-a anunțat", a declarat Nicholls.

Bill Walker, deputat de Bruce-Grey-Owen Sound, a fost numit în locul lui Nicholls în funcția de vicepreședinte.

Nicholls a fost deputat din 2011, dar a fost dat afară din Partidul Progresist Conservator al lui Ford, aflat la guvernare, în august, pentru că a ales să nu facă injecția Covid.

În august, Ford a impus ca toți deputații să se injecteze anti-Covid. La momentul respectiv, Nicholls a declarat că și-a exprimat în privat, în fața premierului și a grupului deputaților din Ontario, „îngrijorările cu privire la politica noastră”.

„Dar, în nici un caz, nici eu și nici un alt cetățean din Ontario nu va fi forțat sau constrâns să facă ceva împotriva voinței sale. A face acest lucru este un afront la adresa principiilor democratice ale acestei instituții mărețe”, a declarat Nicholls.