ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul Partidului România Unită, Bogdan Diaconu, a lansat în dezbatere publică pe pagina sa de socializare ”Proiectul de lege pentru modificarea articolului 309 din Legea nr. 286/ 2009 privind Codul Penal”. Modificările pe care le propune vizează pedeapsa cu închisoarea pe viață pentru marii corupți și muncă în folosul comunității, cinci zile pe săptămână, program de 8 ore.

Potrivit modificărilor propuse de Diaconu, articolul 309 definește faptele de mare corupție ca fiind acelea în care ”valoarea mitei sau a foloaselor necuvenite este mai mare decât echivalentul în lei a sumei de un milion de euro”. 

Pentru aceste fapte, modificarea legislativă pe care o propune liderul PRU prevede că ”fapta de mare corupție se pedepsește cu închisoarea pe viață, cu executare, fără posibilitate de reducere sau de suspendare a pedepsei, și cu confiscarea extinsă și totală a averii”.

În plus, conform draftului de proiect postat de Bogdan Diaconu, ”persoanele condamnate pentru fapte de mare corupție sunt obligate să desfășoare 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână, muncă în folosul comunității, sub supraveghere strictă, numai în locuri publice”.