ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sebastian Kohn, director în cadrul Open Society Foundations (fundația miliardarului George Soros), s-a infectat cu variola maimuței. Specialistul a recunoscut că a întreținut relații sexuale cu mai mulți bărbați și că virusul este un adevărat coșmar, scrie EVZ. El a povestit problemele prin care a trecut.

Sebastian Kohn (foto stânga), director în cadrul Open Society Foundations (fundația miliardarului George Soros - foto dreapta), specializat în domeniul sănătății sexuale, a recunoscut că s-a infectat cu variola maimuței după ce a întreținut relații sexuale cu mai mulți bărbați. Specialistul a povestit că a avut o serie de simptome îngrozitoare.

„Am făcut varicela maimuței și a fost un coșmar total.

Când au început festivitățile New York Pride pe 24 iunie, eram conștient că variola maimuței era o problemă emergentă – în special pentru bărbații gay – dar aveam, de asemenea, impresia că numărul de cazuri din oraș era relativ mic. Ceea ce nu am înțeles era cât de absolut dezastruoasă era capacitatea de testare: la acel moment, orașul avea capacitatea de a procesa doar zece teste pe zi.

O săptămână mai târziu, la 1 iulie, am început să mă simt foarte obosit. Aveam febră mare, cu frisoane și dureri musculare, iar ganglionii limfatici erau atât de umflați încât ieșeau cu cinci centimetri în afara gâtului meu.

Mai întâi, am făcut un autotest Covid: negativ. Apoi am început să suspectez variola maimuței. I-am trimis un mesaj unui prieten: Stau aici și aștept să înceapă erupția. Sunt un bărbat de 39 de ani din Suedia, care locuiește în Brooklyn și lucrează în domeniul filantropiei. În ultimul deceniu, activitatea mea s-a axat în principal pe sănătatea și drepturile sexuale și reproductive, așa că am urmărit epidemia încă de la început. Am încercat chiar să mă vaccinez atunci când orașul New York a lansat o primă campanie de vaccinare la 23 iunie. Dar, la fel ca marea majoritate a celorlalți newyorkezi care au încercat să obțină o programare, nu am avut noroc.”

INTEGRAL ÎN  EVZ

Vedeți și ANDY NGO: