ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Project Veritas a publicat miercuri seară partea a doua a seriei sale despre FDA, în care un angajat în funcție executivă al FDA, Christopher Cole, apare vorbind despre activitatea internă a agenției, inclusiv despre conflictele de interese ale FDA, cheltuielile excesive și de ce este dificil pentru angajații agenției să vorbească despre astfel de abuzuri.
 

În partea a II-a, Cole vorbește despre impactul pe care companiile farmaceutice îl au asupra agenției, inclusiv despre procesul de aprobare a medicamentelor. VIDEO:
 
 
„Cu mult timp în urmă, Congresul a aprobat perceperea anumitor taxe de la utilizatori pentru FDA. Practic, taxăm industria cu milioane de dolari pentru a angaja mai mulți evaluatori [de documentație pentru autorizarea] de medicamente și evaluatori de vaccinuri, astfel încât să se accelereze procesul de aprobare, pentru ca ei să câștige mai mulți bani”, spune Cole în filmarea făcută cu camera ascunsă.
 
El dezvăluie apoi că FDA minimizează impactul pe care aceste taxe percepute utilizatorilor îl au asupra operațiunilor agenției, deoarece „ei depind de companiile farmaceutice, de companiile producătoare de vaccinuri și de alte companii, pentru ca agenția lor să funcționeze”.
 
În filmarea incendiară, în care Cole vorbește despre modul în care banii suplimentari pe care îi aduce FDA „sunt puși la bancă” pentru a fi cheltuiți pe „orice se poate, indiferent dacă este corect sau nu”, Cole dezvăluie și motivele pentru care este dificil pentru cineva din guvern să vorbească despre practicile pe care el le consideră „probabil excesive”.
 
„Nu cred că sunt suficienți oameni care să spună - "Uite, foarte bine, dar nu este corect. Așa că nu vom taxa asta". Nu îți dorești să fii acea persoană. Nu vei avea o viață lungă în agenție dacă vei fi mereu acel tip de persoană”, a spus Cole, adăgând: „În mod surprinzător, nu există niciun stimulent pentru a vorbi deschis în guvern. Ai crede că există, dar nu este așa. Este mai bine să nu spui nimic și să ignori. Este mai bine să taci și să accepți”.
 
Cole a mai subliniat că un denunțător ar întâmpina probleme când va dori ulterior să se angajeze în altă funcție în cadrul guvernului: 
 
„Un alt birou nu va dori să te angajeze dacă ai vorbit despre ceva, corect sau nu. Ei nu verifică ce ai spus. [...] Ei vor să angajeze o persoană sigură”.

Cole conduce departamentul de contramăsuri medicale al agenției, al cărui rol este deosebit de important în ceea ce privește siguranța medicamentelor, a vaccinurilor și a altor măsuri de combatere a bolilor infecțioase și a virusurilor. 

Un purtător de cuvânt al FDA a emis o declarație în care a afirmat: „Persoana care se presupune că apare în videoclip nu lucrează în domeniul vaccinurilor și nu reprezintă punctul de vedere al FDA”.

Această declarație pare să contrazică o convorbire telefonică publicată miercuri după-amiază de Project Veritas, în care Cole a reiterat, în timpul conversației cu fondatorul și directorul executiv al Project Veritas, James O'Keefe, că este „director în biroul care ajută la supravegherea procesului de aprobare de urgență a vaccinurilor COVID”: VIDEO: