ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un e-mail intern al șefului redacției din Washington a CNN se plânge că strategia „morcovului” nu mai funcționează pentru a-i convinge pe americani să se vaccineze și că autoritățile trebuie să înceapă să folosească „ciomagul”.

E-mail-ul era destinat să fie citit doar de angajații CNN, dar a fost expediat din greșeală și militantului conservator american Charlie Kirk.

Acesta din urmă a relatat despre conținutul mesajului în emisiunea realizată de Tucker Carlson la Fox News.

Deși în emisiune nu s-a pomenit numele expeditorului, totuși este de notorietate că șeful redacției din Washington al CNN este Sam Feist, care ocupă și funcția de vicepreședinte al rețelei de televiziune.

La Subiect, e-mail-ul trimis de Feist scria:

„FW: #Știri: Majoritatea americanilor nevaccinați afirmă că este improbabil să își facă vaccinul COVID, în ciuda eforturilor de sensibilizare.”

La Conținut, e-mail-ul pierdut menționa:

„Asta este ideea legată de: morcov vs. ciomag. Morcovul nu mai funcționează.”


După ce a primit e-mail-ul care i-a fost trimis din greșeală, Kirk i-a răspuns expeditorului:

„Aceasta este poziția oficială a CNN? Încearcă să forțeze administrarea unui tratament medican sub amenințarea unei pedepse? Cum arată ciomagul în viziunea CNN?”

Realizatorul CNN Brian Stelter a încercat să mai dreagă din busuioc afirmând că mesajul nu reprezenta opinia oficială a rețelei.

El a scris pe Twitter:

„CNN are 4.000 de angajați. Un executiv trimite un e-mail despre ostilitatea față de vaccin, opinând că «morcovul nu mai funcționează». Carlson pune mâna pe el. Iar emisiunea lui se transformă într-o minciună absolută: «CNN VREA SĂ FOLOSEASCĂ UN ˂CIOMAG˃ ÎMPOTRIVA NEVACCINAȚILOR».”

În ciuda celor scrise de Stelter, CNN a afirmat în mai multe rânduri, în emisiunile sale, că oamenii trebuie să fie constrânși să se vaccineze prin folosirea amenințărilor și sancțiunilor.

Realizatorul Michael Smerconich declarala începutul lunii mai că cei care refuză să se vaccineze ar trebui ostracizați de prieteni și familie.

Iar mai recent, în luna aceasta, analistul medical al CNN, Jonathan Reiner, a afirmat că „a venit momentul să devină obligatorii” vaccinurile anti-COVID pentru toți americanii, pentru a contracara refuzul de a se vaccina.

Câteva zile mai târziu, dr. Leana Wen, care a condus anterior clinica de avorturi Planned Parenthood, a declarat că americanilor ar trebui să li se interzică să participe la evenimente sociale și să fie forțați să facă teste PCR de două ori pe săptămână dacă nu vor să se vaccineze.

„Celor nevaccinați trebuie să le fie greu”, s-a plâns Wen. „În prezent, lucrurile stau pe dos.”