ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 200.000 de mesaje publicate pe Twitter au folosit joi hashtagul #CancelNetflix, care, pentru câteva ore, a fost cel mai utilizat hashtag la nivel mondial pe această rețea de socializare. Contestatarii acuză Netflix de sexualizarea copiilor în filmul Cuties/Mignonnes. Acesta fusese lansat în cinematografe la jumătatea lunii august în Franța, apoi a deveni disponibil online și în Statele Unite miercuri, 9 septembrie 2020.

Criticile au venit joi din partea tuturor categoriilor de internauți, inclusiv de la cei cu opinii de stânga, iar subiectul a reunit în aceeași tabără numeroși conservatori americani, inclusiv membri ai Partidului Republican, dintre care unii candidează pentru a fi aleși în Congres, potrivit Agerpres.

„Pornografia infantilă este ilegală în America”, a scris pe Twitter DeAnna Lorraine, care a fost candidata republicană din California pentru un loc în Camera Congresului.

„În calitatea mea de mamă a unei fetițe de opt ani, susțin cu fermitate #CancelNetflix”, a declarat și Beatrice Cardenas, o altă reprezentantă a Partidului Republican în California.

Filmul „Mignonnes”, care a primit premiul pentru regie la prestigiosul festival american Sundance, spune povestea lui Amy, o fetiță de 11 ani care, trăind la Paris, trebuie să jongleze între regulile stricte ale familiei sale senegaleze și problematica aspectului fizic și a rețelelor de socializare, cu care se confruntă copiii de vârsta ei.

Astfel, protagonista filmului se alătură unui grup de dans format de alte trei fete din cartier, ale căror coregrafii sunt uneori „sugestive”, în încercarea de copia mișcările unor staruri actuale din muzica pop, care însă nu sunt minore.

„Hiper-sexualizarea fetițelor (și a băiețeilor) este dezgustătoare”, a scris pe Twitter Omar Navaroo, un alt politician republican. „Este reprobabilă pe plan moral și etic. Pedofilii, violatorii de copii și perverșii se vor bucura intens privind filmul #Cuties”, a adăugat el.

Dimpotrivă, „'Cuties' este o cronică socială împotriva sexualizării copiilor”, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a companiei Netflix. Filmul evocă „presiunea cu care se confruntă tinerele fete, dictată de rețelele de socializare și de societate în general”. „Îi încurajăm pe toți cei care se simt vizați de aceste problematici să vizioneze filmul”, a concluzionat reprezentanta Netflix.