ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un fost angajat al Ministerului Sănătății din Noua Zeelandă a fost arestat duminică și i s-a refuzat inițial eliberarea pe cauțiune, după ce a divulgat date guvernamentale privind vaccinările COVID-19, potrivit Frontline News.

Până săptămâna trecută, Barry Young, în vârstă de 56 de ani, a fost administrator de baze de date Oracle pentru Ministerul Sănătății. Joi, jurnalista și liderul Partidului Loialității din Noua Zeelandă, Liz Gunn, a publicat o înregistrare video în care Young a dezvăluit datele pe care le-a obținut.

Duminică, poliția l-a arestat pe Young și l-a acuzat de accesarea unui sistem informatic în scopuri necinstite, ceea ce presupune o pedeapsă de până la șapte ani de închisoare. 

Când Young a intrat în sala de judecată pentru audierea de la Tribunalul districtual din Wellington, a fost întâmpinat cu urale și aplauze din partea unei galerii publice de susținători, a relatat Newshub.
 
Judecătorul Andrew Nicholls i-a mustrat pe cei prezenți și i-a refuzat inițial eliberarea pe cauțiune a lui Young, deși acesta urmează să fie eliberat pe cauțiune luni după-amiază.

Young a declarat că a avut acces la datele de vaccinare pentru că a fost însărcinat cu construirea unui sistem de plată prin care furnizorii de servicii medicale să primească stimulentele financiare pentru vaccinări.

Denunțătorul, la care Gunn s-a referit în videoclip ca fiind "Winston Smith" pentru a încerca să îi protejeze identitatea, a spus că a constatat că în 2021 mortalitatea excesivă a crescut la peste 120 de decese pe zi. Aceste decese au continuat chiar și după ce decesele COVID-19 au început să se diminueze la doar câteva pe zi în toamna anului 2022 și au persistat până la 30 septembrie 2023, ultimele date accesate de Young.  

Într-un sezon de iarnă obișnuit, rata medie de mortalitate din Noua Zeelandă a oscilat în jurul valorii de 0,75%, potrivit analiștilor de date. Dar, potrivit unui rezumat al datelor furnizate de Young, cel puțin 10 spitale, aziluri și locuri de vaccinare au raportat rate de mortalitate între 23% și peste 31%. Cu toate acestea, au existat alte site-uri care au raportat rate de mortalitate sub 1%, ceea ce l-a determinat pe Young să analizeze loturile de vaccinuri.

El a întocmit un grafic cu cele 10 loturi cu cele mai mari rate de mortalitate - toate fabricate de Pfizer - care au prezentat rate de mortalitate între 4,5% și peste 21%.
 
Din 711 persoane vaccinate din lotul 1, de exemplu, 152 au murit - un raport de aproximativ 21,38%. Din 228 de persoane din lotul 8, 38 - sau 17,19% - au murit. Cel mai mic pe listă a fost lotul 71, care a vaccinat 11.019 persoane, dintre care 498 (4,52%) au murit.

În videoclip, Young pare să se emoționeze în timp ce numește datele privind vaccinarea COVID-19 "un râu de durere".
 
Denunțătorul, care a declarat că este de stânga și vaccinat, a remarcat de mai multe ori că un exces inexplicabil de decese apare și în alte țări din Commonwealth, precum Australia și Marea Britanie.

Guvernul Te Whatu Ora din Noua Zeelandă nu a negat veridicitatea datelor, dar continuă să insiste că vaccinările sunt sigure. 

"Există mulți adepți ai teoriei conspirației care, din păcate, răspândesc dezinformări dăunătoare, însă, în calitate de ministru și de medic, publicul poate și ar trebui să aibă în continuare încredere în vaccinuri", a declarat duminică ministrul sănătății, Shane Reti, într-o declarație.

"Sunt liniștit de experții care confirmă că nu există nicio dovadă care să susțină acuzațiile care au fost făcute".

Directorul executiv al Te Whatu Ora, Margia Apa, a declarat: "Ceea ce încearcă să afirme acest individ despre vaccinuri este complet greșit și prost informat, iar comentariile sale demonstrează acest lucru. Persoana nu are niciun fel de pregătire clinică sau cunoștințe de specialitate în domeniul vaccinurilor și pare să încerce să răspândească dezinformări. 

"Vaccinarea este sigură și eficientă și toată lumea ar trebui să fie la zi cu vaccinurile pentru a se proteja pe ei înșiși, whanau și comunitățile lor. Îi asigurăm pe oameni că nu există niciun fel de dovadă că vaccinarea este responsabilă pentru mortalitatea excesivă din Noua Zeelandă." 

Prim-ministrul neozeelandez Christopher Luxon a confirmat că Young nu a dezvăluit datele personale ale nimănui.