ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Seth Andrew, în vârstă de 42 de ani, a ocupat funcția de consilier principal în cadrul Biroului de Tehnologie Educațională în timpul lui Obama.  El a fost arestat sub acuzația de fraudă bancară, spălare de bani și  declarații false la o instituție financiară. Procurorii federali au spus că a folosit mai mult de jumătate din banii presupuși furați pentru a-și menține contul bancar peste un prag care i-a permis să obțină rate mai bune ale dobânzii pentru o ipotecă a apartamentului său multimilionar din Manhattan.

„După cum se presupune, Seth Andrew a abuzat de poziția sa de fondator al unei rețele de școli charter pentru a fura”, a declarat procurarea din Manhattan, Audrey Strauss. „Se presupune că Andrew nu numai că a furat banii școlilor, ci și a folosit fondurile furate pentru a obține economii la un credit ipotecar pentru un apartament de peste milioane de dolari din Manhattan. Datorită muncii sârguincioase a FBI, Andrew se confruntă acum cu acuzații federale pentru presupusa sa schemă ”, a adăugat ea.

Andrew va pleda nevinovat într-o Curte Federală din Manhattan, a declarat avocatul Michael Yaeger pentru The Epoch Times prin e-mail. „Seth va pleda nevinovat, examinăm hârtiile care tocmai au fost desigilate în această dimineață”, a spus Yaeger.

Andrew este fondatorul unui lanț proeminent de școli charter cu sediul în New York, denumit Democracy Prep, pe care l-a fondat în 2005. Lanțul operează acum 21 de școli din toată țara, îndrumând 6.500 de elevi.

Totodată, Natasha Trivers, CEO-ul Democracy Prep, a scris familiilor și studenților că, după ce a preluat funcția de CEO în 2019, o „serie de garanții financiare” a condus direct „la descoperirea retragerilor neautorizate ale lui Seth”, a raportat CNBC. „Seth a părăsit rețeaua noastră în 2013”, a declarat Trivers. „Acțiunile sale presupuse sunt o trădare profundă a tot ceea ce susținem și pentru dvs. și copiii voștri, cărturarii și familiile pe care le slujim".