ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vlad Marcoci, fost deputat PSD și prefect de Neamț a murit în timp ce tăia lemne la pensiunea pe care o administra pe malul lacului de acumulare Izvorul Muntelui, aproape de Bicaz, potrivit adevarul.ro.

Vlad Marcoci se ocupa de un resort cunoscut și apreciat, Pensiunea Panaghia, care este situată la câteva sute de metri de barajului de la Bicaz, pe partea stângă a DN15. 

Astăzi, 10 august 2023, pe la ora 15:00, fostul deputat, care avea 55 de ani, tăia lemne. După cum a declarat Dorice Albu, managerul Ambulanței Neamț, un echipaj cu medic de la Bicaz a intervenit imediat, dar nu s-a mai putut face nimic: „A fost găsit în stop cardio-respirator. Au fost aplicate manevre de resuscitare care, din păcate, nu au dat rezultat".

Vlad Marcoci era de profesie inginer, absolvind Facultatea de Construcți București, la profilul Utilaje Tehnologice. A fost prefect de Neamț între 2000 și 2001, după care a condus, în perioada 2006-2008, Consiliul Județean Neamț. Apoi, între 2012-2016, a fost deputat în Parlamentul României, candidând din partea Partidului Social Democrat.

Marcoci a decedat la doar o zi după moartea altui politician din Neamț: Mircea Pintillie, care a deținut și el șefia Consiliului Județean Neamț, în anul 2012. Acesta se ocupa de afaceri în ultimul timp, fiind găsit decedat, pe data de 9 august 2023, în locuința sa din orașul Târgu Neamț, acolo unde a fost și viceprimar.