ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a primit o alertă RAPEX privind comercializarea unui gel dezinfectant de mâini care conține substanțe toxice, a scris vineri Paul Anghel, directorul general al ANPC, pe pagina sa de Facebook, potrivit Agerpres

„Alertă RAPEX privind un produs care poate afecta sănătatea consumatorilor, gel de mâini produs în Turcia notificat de către Danemarca: Produsul conține metanol (valoare măsurată: 11,6 %), care este deosebit de toxic pentru sistemul nervos central și pentru ochi. În plus, lipsesc pictogramele de pericol și avertizările necesare. Prin urmare, utilizatorii nu au nicio informație cu privire la toxicitatea și la inflamabilitatea produsului. Ambalajul nu este prevăzut cu sistem de închidere de siguranță pentru copii. Ingestia sau contactul cu metanolul poate duce la orbire și la deces/produsul nu respectă regulamentele privind produsele biocide și regulamentele privind clasificarea, etichetarea și ambalarea (CLP)”, se arată în postarea directorului Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Aceasta e ilustrată cu o fotografie a unei sticle din plastic, cu volumul de 100 ml, produs fabricat în Turcia sub denumirea „MissLife”.

RAPEX este un sistem de schimb rapid de informații despre produsele periculoase, între Comisia Europeană și Statele Membre ale U.E.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews