ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La 15 februarie, în Camera Comunelor a fost prezentat un raport al Comisiei mixte speciale privind eutanasia, o parte din acesta solicitând o extindere drastică a eutanasiei în Canada, potrivit Nationalfile.

Raportul include recomandarea de a include „minorii maturi", sau copiii considerați „capabili" să înțeleagă implicațiile eutanasiei. Recomandarea 19 din acest raport detaliază modul în care ar trebui să se stabilească de către stat o cerință de consultare cu părinții sau tutorii în procesul de evaluare pentru eutanasie.

Recomandarea 19
 
„Guvernul Canadei să stabilească o cerință ca, după caz, părinții sau tutorii unui minor matur să fie consultați în cursul procesului de evaluare pentru MAID- Asistență Medicală la Moarte sau Eutanasie- , dar ca voința unui minor despre care se constată că are capacitatea de decizie necesară să aibă în cele din urmă prioritate.”

Politica de eutanasie elaborată de Spitalul pentru copii bolnavi din Toronto pentru „minorii maturi" a fost publicată inițial în Journal of Medical Ethics în septembrie 2018. Conform standardelor etice stabilite de raportul Spitalului pentru Copii, nu există nicio diferență între eutanasie și lăsarea cuiva să moară. În toate provinciile canadiene, „minorii maturi" au deja permisiunea de a lua majoritatea deciziilor cu privire la propria îngrijire fără consimțământul unui adult. Aceste decizii includ posibilitatea de a retrage sau de a refuza suportul vital.

Proiectul Spitalelor pentru copii bolnavi permite celor care sunt considerați competenți sau „minorilor maturi" decizia finală de a alege moartea prin eutanasie fără consimțământul părinților lor.  Acest proiect politic argumentează că, din moment ce aceleași reguli se aplică la majoritatea celorlalte decizii medicale, eutanasia nu ar trebui să fie exclusă.

Guvernul canadian are în vedere eutanasia copiilor și eutanasia persoanelor incapabile care au solicitat moartea printr-o directivă avansată. Mulți dintre cei care se opun acestei propuneri avertizează că adoptarea acestei politici va facilita extinderea în continuare a acestei practici. Raportul solicită, de asemenea, eliminarea cerinței privind o perioadă de așteptare între cererea de MAID și acordarea procedurii.

Raportul Comisiei mixte speciale privind MAID solicită, de asemenea, extinderea eutanasiei pentru a include persoanele cu boli mintale. Potrivit raportului, boala mintală nu ar trebui să fie o barieră în calea eutanasiei (MAID), atâta timp cât persoana îndeplinește criteriile de eligibilitate și este capabilă să își dea consimțământul în cunoștință de cauză.

Vă sună cunoscut?
 
Ca și cum acest lucru nu ar fi fost suficient de barbar, raportul recomandă ca guvernul să ofere îndrumări clare cu privire la criteriile de eligibilitate pentru eutanasie, inclusiv criteriile de determinare a capacității și procesul de evaluare care, în cele din urmă, va permite persoanelor să încerce să adapteze orice comportament/limbaj necesar pentru a se califica.

În cele din urmă, raportul solicită guvernului să asigure finanțare și sprijin pentru serviciile de îngrijire paliativă și de sfârșit de viață. Acest lucru ar include sprijin pentru familii și îngrijitori, precum și accesul la servicii de îngrijire la domiciliu și de îngrijire paliativă. Raportul a stârnit din nou o dezbatere aprinsă în întreaga lume, mulți dintre aceștia opunându-se extinderii eutanasiei la copii, persoanele cu boli mintale și cei care nu sunt bolnavi în fază terminală.