Serviciile secrete au făcut posibil singurul deceniu de justiție adevărată din ultimii peste 70 de ani de istorie a României, iar aceleași servicii ar trebui să se implice acum în politică, împotriva PSD-ALDE. Este concluzia jurnalistului Dan Turturică, în ultimul său editorial publicat pe digi24.ro, scrie stiriepesurse.ro.

Turturică susține că cel mai grav efect al Ordonanței pe care Toader și Dăncilă o anunță va fi faptul că România nu va mai putea fi considerată un stat de drept, iar parteneriatele cu SUA și UE vor fi suspendate de facto.

„Aceasta este marea răscruce la care am ajuns. Vom accepta ca marile obiective naționale pe care ni le-am fixat după ieșirea din comunism, aderarea la NATO, UE și parteneriatul strategic extins cu SUA, să fie compromise? Sau le salvăm, în ultimul moment? La această întrebare este chemat să răspundă fiecare român.

Inclusiv cei care au avut o contribuție esențială la atingerea celor trei mari obiective naționale: cei care au făcut, după 2005, saltul de la statutul de martori muți la fărădelegile mafiei care capturase statul la cel de luptători pentru însănătoșirea și dezvoltarea României. Nu am nicio îndoială că mulți dintre ei știu exact cum am ajuns, în doar doi ani, să pierdem toate progresele înregistrate până în 2016.

Nu am nicio îndoială că mulți dintre ei știu exact cum au încăput, din nou, instituții esențiale pe mâna castei hrăpărețe. Nu am nicio îndoială că mulți dintre ei știu exact cine cu cine s-a înțeles pentru a scoate România din parteneriatele cu Occidentul. Ce nu știu, însă, este dacă se vor mulțumi să asiste impasibili la această trădare sau vor face ceva măcar pentru a o împiedica să își atingă ținta finală", scrie jurnalistul.

În anul 2017, fostul ofițer SRI Daniel Dragomir l-a acuzat pe Dan Turturică de colaborare cu serviciul de informații, în așa-numitele "culoare media".
 
Dragomir susținea că Turturică era unul dintre jurnaliștii care erau văzuți des în biroul lui Florian Coldea de la SRI.
De asemenea, Turturică, coordonatorul digi24.ro și fost redactor-șef al ziarului „România liberă”, a fost  acuzat că ar fi fost intermediat o șpagă de la Gheorghe Ștefan, fost primar al municipiului Piatra Neamț, pentru Horia Georgescu, fostul șef ANI. Jurnalistul a sustinut că fie este vorba despre o confuzie făcută de „Pinalti”, fie de o campanie de denigrare a sa.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews