ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul ieșean Florin Antohi face un comentariu pertinent pe marginea Scandalului Blue Air. Îl redăm integral:

„Concurența dintre Blue Air și Wizz o cunoaștem foarte bine. Prima e o firmă de transport low cost românească, a doua e ungurească.

Ministerul Mediului condus de ungurul Tanczos Barna pune ieri sechestru pe conturile firmei românești pe motiv că nu și-a plătit dările aferente pentru poluare. Blue Air închide prăvălia și pasagerii rămân pe drumuri, la propriu. Guvernul preia pasagerii cu Tarom, altă firmă românească, la fel de falimentară ca și Blue Air.

Dacă Blue Air va da ochii complet peste cap Wizz, bineînțeles, va trage foloase directe de pe urma acestui faliment. Ceea ce nu e în regulă.

Nu am argumente să susțin asta, dar sunt sigur că acest Taczos Barna lucrează pentru ungurii lui, din Ungaria, în niciun caz pentru românii din România. Iar guvernul român, care a pus acest ministru ungur să falimenteze o firmă românească emblematică nu face nimic pentru a o proteja, măcar de dragul concurenței.

Nu e deloc în regulă ce se întâmplă cu ungurii ăștia, din ce în ce mai agresivi și guvernul ăsta din ce în ce mai bleg.”

În plină lovitură dată Blue Air, Wizz Air a anunțat azi că se extinde pe piața din România, prin lansarea unor rute noi spre Atena, Praga și Larnaca și creșterea pe 30 de rute existente, inclusiv către destinații cheie precum Londra, Roma, Milano, Barcelona, Paris, Bruxelles-Charleroi, Dortmund, Eindhoven, Madrid și Tel Aviv. Wizz Air este acum cea mai mare companie aeriană care operează din București, precum și din Cluj-Napoca, Bacău, Iași, Sibiu, Craiova, Suceava și Timișoara, scrie Ziarul de Iași.

Reamintim că UDMR-istul Taczos Barna s-a aflat și în centrul scandalului cu hocheiștii naționalei și „imnul secuiesc”, fără a fi demis:

AFRONT PENAL ANTI-ROMÂNIA: Hocheiștii din Naționala României în loc să intoneze „Deșteaptă-te, române”, au cântat imnul așa-zisului Ținut Secuiesc la meciul cu Ungaria. Ministrul Mediului, Tanczos Barna (UDMR), s-a aflat în galeria ungurească